Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Food for thought

Source here

Stephen Baldwin worked in a pizza parlor,
Jean-Claude Van Damme delivered pizzas,
Bill Murray was a pizza maker,
Madonna worked at Dunkin’ Donuts.
Julia Roberts worked in an ice cream parlor,
Queen Latifah worked at Burger King,
Andie McDowell worked at McDonalds, as did Quintin Tarentino,
Jennifer Aniston worked as a waitress in a burger cafe.
There’s hope for all of us!

bersih ke tak sebenarnya?

ada kawan husband aku yg baru balik dari Venice, Italy sungguh2 ler mengutuk Venice River tu busuk dan kotor....ishhh ye ke? mmg ler aku tak tahu sbb tak pernah pergi tapi aku mcm x percaya jek hehe...kalau Sungai Segget kat JB aku tahu lah tak bersih....tunggulah aku sampai Venice nanti, mana tahu satu hari nanti insyaAllah...

tapi saje lah aku cari2 info kat internet ni....and as usual manusia ni pendapat lain2 kan, ada kata ok ada kata kotor, so layan je lah ada few infos kat sini yek....


Is the water in Venice really polluted? info kat sini"Yes, the Venice Lagoon has issues with pollution and rising water levels.  In 1999 members of greenpeace even held tours of the pollution to raise awareness.  Local industries have been accused of creating this pollution."

"The water quality affected by pollution problems mainly due to discharge of nutrients and toxicants from watershed."

"They're not. At all. I got back from Venice a few months ago. I mean, they…

Anuar Zain pernah jadi Johan Qari rupanya...

semalam aku duk belek2 majalah Nur yg dah lama dahhh aku beli....edisi Julai 2010..
sekali kat bahagian cikgu corner adalah aku baca pasal seorg guru ni, Ustaz Jalil namanya.

tetiba adalah terselit kat situ pasal Anuar Zain , salah seorg bekas murid Ustaz Jalil ni, rupanya Anuar pernah jadi Johan Qari Daerah Petaling...itu jek pun info yg dia bagi...hehe

aku perlukan motivasi.....

A journey of a thousand miles begins with the first step; what a beautiful words, sentiasa memotivasikan langkah dan usaha pertamaku. Tapi sepanjang jalan nak mencapai apa yg dicita2 kan, perlulah ada perseverance dan istiqamah   kalau tak hangat2 tahi ayamlah jawabnya kan.

sepanjang perjalanan tu, kadang2 aku jadik malas  kdg2 aku rasa letih  kebanyakan masa aku seperti tak bersungguh dan bosan  selalunya aku suka bertangguh

Rahsia fitness artis barat

JENNIFER ANISTON - YOGA + STEP-UPS


NATALIE PORTMAN - BERENANG SETIAP HARI!



KATE BECKINSALE - YOGA


JENNIFER LOPEZ - MENARI


KATIE HOLMES - SPINNING CLASS


Aku tak sempat pun nak exercise, buat kerja2 rumah pun exercise jugak kan? Tapi tak berkesan sgt lah, tetiba berat naik walaupun tak berapa nak makan...kadar metabolisme dah menurun lah gamaknya...
Tapi haritu mmg best sgt masa naik basikal ke bukit cherakah, perrrgghhh  mmg penat sgt2 tapi rasa nak pegi lagi. Tak sangka terer jugak aku bawak basikal dgn anak aku yg gegirl umur setahun 7 bulan duduk kat belakang basikal ada baby seat. Memang best!

 exactly mcm ni lah aku bawak hari tu. Jom pegi lagi!

Kanak-kanak juga mengalami stress

Siapa kata kanak-kanak tak stress? Saya pernah terbaca dulu yg kanak2 sebenarnya lebih stress dari adults.

cuba baca news bertarikh 12 April 2010 ni (sumber The Star);

KUALA LUMPUR: Statistics show that an increasing number of children are suffering from depression and stress, said Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai.
A study on mental health conducted in 2006 showed that 20.32% of children have mental health problems compared to just 13% in 1996, Liow said in his reply to Datuk Mohd Nasir Ibrahim Fikri (BN - Kuala Nerus).
Adults suffering from mental health problems showed a slight increase to 11.2% in 2006 compared to 10.6% in 1996, he said.
The statistics were based on a national health survey conducted every 10 years, including on mental health, he said.



Kesian kan tengok budak2 stress! Tak sanggup tengok tapi anak aku mesti ada rasa stress especially bila ibu dia marah sebab nak pastikan rumah sentiasa bersih huhuhu.....the history repeating itself!

Antara tanda2 stress bg k…

Laaa...esok ke kena present?

Waaaa....esok aku kena present paper kat conference! Punyalah nervous, rasa malas pun ada, takde mood pun ia jugak...
ni dah ngantuk tapi nak touch up slides sikit...wish me luck ok.

Bestnya kalau dapat relax!

aku ni ada masalah sikit lah pasal nak relax ni...aku susah nak relax, bila aku baru nak melepak jap aku teringat nak sapu sampah lah, nak buat tu lah, nak buat ni lah...even tgh duduk pun melepak jap depan tv, otak aku pikir tu lah pikir ni lah....patutlah aku selalu pening huhuhu..

cubalah bagi diri tu relax sikit....sianlah kat diri sendiri. Korang tahu tak naper aku jd mcm ni? sebab mak aku dulu sgt ler garangnya. Dia workaholic kat pejabat, balik rumah dah penat, dahtu dia mmg pantang rumah bersepah. Jgn nak kata kita org ni tak buat keje, sume aku buat dr sapu sampah, basuh baju lipat baju dari umur aku seawal 7 tahun. tapi mak aku ni mmg jenis standard keje tersgt lah tinggi, apalah nak expect tinggi2 pada budak umur 7 tahun kan? mak aku ni jugak kalau dia tgh buat apa2 keje, pantanglah dia tgk kitaorg ni duduk, so bila aku tgk mak aku tgh buat apa2 lah, walaupun byk keje aku dah settlekan masa tu, aku tak boleh nak duduk, aku terus carik lah apa2 keje ke, x pun buat2 lah sebu…

Borders Malaysia still going strong

IF you’re worried that Malaysia’s going to lose all its Borders outlets, don’t be.
Borders Malaysia is owned and operated by Berjaya Books Sdn Bhd, a wholly-owned subsidiary of Berjaya Corporation Bhd, and its Borders stores here don’t have much to do with US operations.
In fact, that has been a hallmark of the way franchise-holders of the American chain has always worked: each store is quite independent and tailors its inventory to the communities it is located in.
When the first Borders stores opened in Malaysia – in 2005 at Berjaya Times Square, KL – for instance, the marketing team discovered that there is a strong kids’ market in Malaysia and sourced its own kids’ books rather than simply bringing in what American stores were shelving (Bounty of books, Reads, StarMag, April 17, 2005).
On Friday, StarBiz published a statement from Berjaya Books assuring Malaysian bookworms that it will be business as usual here: “Borders Malaysia does not rely on Borders Group Inc (the US operati…

beautiful housewife

gegambar credit to here

jom kita sama2 buat kerja rumah sambil tersenyum ok, hati senang dan awet muda huhuhu