Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

exam fever!

Salam semua, next week saya exam...doakan saya ya!
Byknya notes nak baca ni...Ya Allah, permudahkanlah...


- googled -

Because I Care

Ni dapat dari e-mail ni...jom baca jap....

JUST TO REMIND YOU TO BE MORE CAREFUL.... BECAUSE I CARE FOR YOU! 

Answer the phone by LEFTear


Do not drink coffee TWICE a day
Do not take pills with COOL water
Do not have HUGE meals after 5pm


Reduce the amount of TEA you consume
Reduce the amount ofOILYfood you consume
Drink moreWATERin the morning, less at night
Keep your distance from hand phoneCHARGERS


hot mama lagi...

ek elehh...telur pun nak buat tiruan ke?

eiiii...bosan betul manusia ni, macam2 perangai nak kaya, nak untung, nak menyusah kan org lain...
telur pun nak buat telur tiruan ke?
tak sangka kat China benda ni dah common yek...
walaupun kat Malaysia dah declare yg telur2 tu sume bukan telur tiruan, tapi risau lerrr jugak, kena berhati2 jugak lepas ni tau beli telur...

jom masak telur! aku paling suka part kuning yg cair.....hehehe



gambar ambik dari SINI

mak aiii...

dah bersawang dah blog ni! huhuhu....
tak sabar nak update lerrr tapi masa begitu berharga sekarang....chewahhhh....
tunggguuuu yaa...

Nak kulit cantik? Jom makan ni..

buah MANGGA - ada betacarotene yg akan ditukarkan ke vitamin A di dalam badan. Vitamin A penting untuk kulit cantik. Sumber lain : carrots, labu, apricot, potato
orange juice - ada vitamin C yang penting untuk penghasilan kolagen. Sumber lain: broccoli, anggur, strawberryYOGURT - byk vitamin D yang penting untuk kulit. Sumber lain, cereals, fresh milk
ALMONDS - byk vitamin E yang merupakan antioksidant; mencegah penuaan. Sumber lain, hazelnuts, peanuts, sunflower seeds/ oilsFlaxseed - rasanya boleh beli kat farmasi atau any shop yg jual barang2 organic ni. Flaxseed byk omega 3 untuk skin repair dan melembabkan kulit. Sumber lain, salmon, walnuts, soybean oil
Chicken? - mengandungi byk zinc dan protein yg penting utk kesihatan kulit. Sumber lain, daging, ketamtomato sos - mengandungi byk lycopene iaitu sejenis antioksidantsumber kat SINI

nota: mmmmm.....boleh lah try, rasa lapar dah ni. saya tgh cuba berdiet taknak makan nasi ni hehehehe....ntah sampai bila lah boleh berjaya tak makan nas…

cantiknya...

alahhh...wardina dah kurus, jealousnya...
mmm..she's my idole



Source SINI

sembang petang....

terjumpa kartun ni kat SINI tadi...
haha...lawak, mmg sama mcm keadaan saya sekarang.....
rumah macam tongkang pecah, buat apa2 yg penting jek....basuh baju, basuh pinggan, masak je....
kemas2 semua nanti yek....mmmm ada sesapa nak tolong lipat baju tak huhuhu...

Perkahwinan Ibarat Perjalanan Dengan Kereta Baru

Artikel ni ditulis oleh Dr HM Tuah Iskandar Al-Haj; saya dapat dari e-mail....lama dahhh...as usual, saya kongsikan di sini untuk info bersama (dan mcm biasa, saya nak clearkan inbox e-mail yg dah melimpah ruah hehehe.....)


Apabila pertama kali kita keluar dari galeri pameran
dengan memandu kereta baru, kita benar-benar berazam
untuk memeliharanya. Kita tidak mahu ia calar, kita
akan basuh setiap kotoran, kita akan lindungi ia dari
panas dan hujan seboleh mungkin.

Walaupun perjalanan jauh dan sesak, kita tidak akan
berasa letih. Jika letih pun kita masih sanggup untuk
memegang stereng. Kita seperti tidak percaya dengan
sesiapa pun untuk memandukan kereta itu buat kita.

Pertama kali kita memandu kereta ini, kita menekan
pedal minyak dengan lembut, perlahan dan sayang.
Menekan pedal brek dengan berhati-hati, menghidu aroma
baru di dalam kereta dalam-dalam. Kita tersenyum
lebar, megah dan bangga. Kita mahu kereta itu kekal
dalam keadaannya seperti itu selama-lamanya.

Apabila sampai di rum…

Everything You Possess is a Favor From Allah

In the world in which we live, Allah bestows many favours on man. All the needs of each living being are benevolently met; no detail is forgotten.  Let's think about ourselves as examples. From the moment we wake in the morning, we need many things and encounter many situations. In brief, we survive due to the many favours bestowed upon us. 
We can breathe as soon as we wake up. We never experience difficulty in doing this, thanks to our respiratory systems functioning perfectly.  We can see as soon as we open our eyes. The sharp and distant images, all three-dimensional and fully coloured, are perceived by our eyes, and indeed owe their existence to the unique design of eyes. 
We taste delicious flavours. The relative proportions of the vitamin, mineral, carbohydrate or protein content of the food we eat, or how the excess of these nutrients are stored or utilised in the body never concern us. Moreover, we are mostly never aware that such complicated operations take place in our …

salam sayang

Salam sayang untuk semua yang sudi masuk blog ni, sudi baca, sudi komen, sudi jadi kawan, sudi click2 hehe....
Banyakkkk sangat cerita dan info yang saya nak kongsikan sebenarnya tapi kena tunggu masa yang sesuai sebabbb.....ada presentation bertubi2 sekarang ni, report berkoyan-koyan nak hantar.....dan semalam dah dapat jadual exam huhu.....
betapa penuh warna-warni hidup ini kan....


untuk semua, be happy ok, take care, salam ukhwah, salam ceria dan thanks a million!