nota iklan

Thursday, 7 April 2011

Nak kulit cantik? Jom makan ni..

  • buah MANGGA - ada betacarotene yg akan ditukarkan ke vitamin A di dalam badan. Vitamin A penting untuk kulit cantik. Sumber lain : carrots, labu, apricot, potato
7 Foods for Healthy Skin
  • orange juice - ada vitamin C yang penting untuk penghasilan kolagen. Sumber lain: broccoli, anggur, strawberry
  • YOGURT - byk vitamin D yang penting untuk kulit. Sumber lain, cereals, fresh milk
7 Foods for Healthy Skin
  • ALMONDS - byk vitamin E yang merupakan antioksidant; mencegah penuaan. Sumber lain, hazelnuts, peanuts, sunflower seeds/ oils
  • Flaxseed - rasanya boleh beli kat farmasi atau any shop yg jual barang2 organic ni. Flaxseed byk omega 3 untuk skin repair dan melembabkan kulit. Sumber lain, salmon, walnuts, soybean oil
7 Foods for Healthy Skin
  • Chicken? - mengandungi byk zinc dan protein yg penting utk kesihatan kulit. Sumber lain, daging, ketam
  • tomato sos - mengandungi byk lycopene iaitu sejenis antioksidant
sumber kat SINI

nota: mmmmm.....boleh lah try, rasa lapar dah ni. saya tgh cuba berdiet taknak makan nasi ni hehehehe....ntah sampai bila lah boleh berjaya tak makan nasi yek....berat dah naik lerr..pelik2....punyalah byk komitmen sempat lagi berat ku naik...haru!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...