nota iklan

Saturday, 14 May 2011

sekali lagi demam akan melanda...

dua hari yang lepas, sedang saya membasuh pinggan di dapur, tiba2 anak saya yg sulung menjeri dari depan "ibu, cerita ibu ni dah ada kat tv! citer nur kasih!" "ohhh...ye ke..." saya menyahut buat2 macam terkejut lah konon hehe....

tapi dalam hati terdetik jugak, ambil berat jugak dia ya tentang cerita kegemaran saya...maklumlah anak saya tu dalam kategori hantu tv, asyik2 nak kena tengok cerita dia je, dah berpuluh kali ulang pun, setiap kali tengok masih lagi dengan muka yang asyik, kadang2 ternganga mulut!

saya mmg nak tengok nur kasih the movie, tak nak lah lepas peluang, exam pun dah habis kan...tapi risau le jugak nak pegi tengok...takut tak boleh terima ending nya nanti...macam dah terbayang2 jek khabir bhatia ni buat ending pisahkan adam dan nur! aduh, tak boleh ku terima kenyataan itu..huhu...tapi rata2 baca review yg bagus pasal movie ni....so sebelum cuti sekolah mula ni, masa si abang ke sekolah dan si adik ke nursery....hehehe...panjanglah langkah saya nampaknya pergi ke panggung insyaAllah...ada ke sesapa nak join ni? tak best jugak layan citer sorang2 tapi husband ampun takkan tengok cerita melayu punya...

saya mmg dah demam cerita ni dari drama lagi...setiap kali saya tengok mesti anak yg sulung tu terjerit2 menyanyi nur kasih nur kasih...masa tu tgh pregnant yg kecik ni, tu yang bila bersalin anak perempuan, bagi nama pun start dgn Nur...hehehe....

dan nama samaran saya utk blog ni pun Nur Kasih hehehehe....maklumlah saya ni pemalu orgnya, dah lah tak glamour...biarlah blog ni jek yg glamour, bukan tuan punya blog ya....

sebenarnya nur kasih tu pada saya bukan kepada nama tetapi lebih kepada ungkapan yang besar maknanya dan pelbagai mengikut tafsiran dan pandangan masing2....bak kata pepatah inggeris..

"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart ~ Helen Keller"

so, jom kita layan gambar jap (credit to mr.google)



cerita pasal Remy Ishak ni kan...hehe

adalah satu kisah pada bulan puasa tahun lepas...anak saya yg sulung tu demam panas sampai nak dekat seminggu, hemoglobin pun turun rendah dari paras normal, so kena tahan kat hospital KPJ Selangor...
4 hari jugaklah kat hospital...tup tup ada satu petang tu dalam keadaan saya yg sangat penat dan kusut masai sebab kena menjaga seorg budak sakit dan seorg lagi budak kecik yg sgt tak selesa dengan keadaan di hospital dan asyik meragam, datang seorang nurse dan seorg lelaki yg seperti pernah saya lihat...ewahhhh...pandangan pertama mmg terus cam, tak payahlah nak pikir2..memang lah itu Remy Ishak datang melawat2 sambil membawa bubur lambuk hehe....alamak naperlah jumpa Remy Ishak dalam keadaan saya yg sgt comot...saya suruh dua2 anak saya salam dia...ingat lagi dia kata "ramai ya budak2 sakit sekarang"..mmg masa tu wad penuh dgn budak sakit pun, specialist pun kata bulan puasa tu lah paling byk case budak demam panas...pastu Remy kata lagi "nanti jangan lupa ya tgk cerita saya kat wayang"....insyaAllah saya akan tunaikan ewahhhh.....poyo sungguh ler saya...
begitulah pertemuan saya yg tak disangka2 dengan hero Nur Kasih....

p/s entah apa2 blogspot ni dah nak dekat 2 hari tak boleh update, begitulah kalau mengharap ehsan blogspot ...nak ada blog sendiri belum mampu...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...