Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Hari-hariku....

Busy betul saya 2 minggu lepas, maklumlah cuti sekolah....tiap2 hari kerja saya bawak anak2 saya berjalan2...sebabnya kesian kat dorang, husband dahlah tak cuti langsung....so bawak jalan pun dekat2 jek, ke shopping complex ke, makan2, sunway lagoon, tengok wayang...itu je lah pun yang saya termampu...

Lagipun kalau kat rumah jek, mesti dorang bosan, asyik nak bergaduh memanjang.....yang abang suka mengacau, adik pulak tak boleh kena sikit, nak menjerit jek kerjanya huhu...kalau pegi jalan, baik pakat pulak budak berdua tu hehe...

Lagi satu, kalau bawak jalan, kurang sikit lah bersepah2 kat rumah kan, tak larat lah, tiap2 hari nak kemas benda yang sama je kan...

So, start isnin lepas, yang abang dah start sekolah, adik pun saya hantar ke nursery, kesian dia menangis2 lah pulak...tapi terpaksalah jugak, nanti bulan Julai saya dah start kerja, awal pagi dah nak kena hantar.....aduhaiii biarlah masa lambat sikit bergerak, tak sanggup rasanya nak start kerja balik...

Lega sikit minggu ni,…

wow! info menarik ni...

wahhh...saya selalu jadikan alasan byk kerja rumah nak buat, nak jaga anak...nak itu nak ini...sebagai alasan untuk tidak bersenam...huhu...rupa2nya...boleh ler bersenam sambil buat kerja2 rumah dan jaga anak...kan betul! hendak seribu daya tak hendak seribu dalih lerrr....dahlah, jangan beralasan lagi, jom exercise!

untuk bacaan lanjut, boleh ler pergi kat SINI dan SINI ya...

ok, jom tengok jap..

masa basuh pinggan, buat ni ye;



masa basuh baju pulak;

 ehhh jap jap...tapi kalau mesin basuh korang kat luar rumah, macam saya ni, jangan buat tau...terkejut kang jiran2 korang hehe...

masa vakum rumah pun boleh tau;

 haha..tengok tu....dari tadi duk bersepah macam tu lagi...

ni kalau baby tak nak tidur2 gak, kita ajak dia exercise sekali jom!



salinkan diapers pun boleh teringat nak exercise yek...hehehe...



dan akhirnya...haha

Jom organise barang2 kita!

Sumber kat SINI...boleh baca lebih lanjut yek, saya tepek gambar jek hehe...





























Aktiviti cuti sekolah ALIMKids bookshop

Aduhaii...dah terlambat nampaknya saya terbaca e-mail dari ALIMKids ni, byk aktiviti2 yg dah lepas....ini bahana terlalu banyak e-mail dalam inbox yg tak terbaca sejak busy dengan exam hari tu lah ni...

apa2 pun, saja nak kongsikan aktiviti2 yg ada kat ALIMKids ni...hopefully ada lagi nanti cuti sekolah akan datang!



Nota: masa kat MRSM dulu, ada dua subjects tambahan yg diwajibkan, siap ada exam lagi. Masa tu saya tak faham apalah kepentingannya tapi sekarang ni, barulah saya faham kegunaannya...terpaksa pulak kita mencari2 kursus nak belajar benda ni, kena bayar pulak tu....buku2 berkaitan pun banyak kat kedai buku....terima kasih cikgu sebab ajar saya Creative Thinking (Edward de Bono) dan Mind Mapping (Tony Buzan).....padahal dulu lemah jek setiap kali dgr nama pakcik Bono ni..hehehe...





Nota: yg ni boleh lagi ni kalau nak pegi...






info lanjut boleh pegi sini ya:

www.UmmikuSayang.com : "Celebrating Motherhood... the Islamic Way"
www.AlimKids.com : "Nurturing Active, Lively,…

Quotes

"Benar, kita hidup mencari laba, menerima upah, diberi orang derma dan persen, upah jerih, honorarium, tetapi janganlah sampai upah itu mengubah jalan kebenaran. Jangan sampai keluar dari garis kejujuran dan belas kasihan sesama manusia"

-HAMKA-

Allah dekat dengan kita, dan dekatnya Allah penuh dengan kasih sayang. Jadi kita jangan jauhkan diri dari Allah..."

-Prof Dr Muhd Kamil Ibrahim-

berat dah bertambah! saya kena exercise!

Aduhaiii....nampaknya berdiet dan membuat kerja2 rumah saja dah tak berjaya nampaknya nak menurunkan berat badan saya....mak aiiii....apa yang telah berlaku? huhuhu...sangatlah menakutkan....rimas lerr dengan lemak2 extra ni hehehe.....

apa nak buat yek....kena exercise jugaklah nampaknya.....mungkin hormon dan metabolisme saya dah berubah kot...tua dah ke? huhu...

terjumpa something menarik kat SINI....patutlah dorang ni body cantik je yek...
saya pun kena amalkanlah jugak satu dua exercise mcm dorang buat ni....masalahnya nak cari masa sesuai tu lerr yg susah sikit

mmmm....apa2pun...hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih...saya nak kurus!

tengoklah norjuma ni, cantiknya dia!


ni gambar terbaru dia dengan wardina...credit to facebook Wardina