Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Useful info for BUSY MOM :-)

Saya mengandaikan diri saya sebagai seorang ibu yang sangat busy..ewahhh....serius benar bunyinya...

Bangun pagi
Siapkan diri, siapkan keperluan anak, siapkan keperluan suami
Hantar anak ke nursery, hantar diri sendiri ke tempat kerja..hehe
Kerja kerja kerja
Ambil anak, balik rumah
Kemas, masak, kemas, uruskan anak-anak, kemas
Tidur lena (most of the time, tak lena )

Nampak macam busy tak...sounds busy ke? hehe...
Yelah tu, itukan semua dah tanggungjawab...
Tanpa keluarga, tanpa suami, tanpa anak-anak, siapalah kita ni kan....

Sekian saja introduction saya utk entry kali ini...phew...
Actually saya terjumpa info-info yg sgt menarik especially utk ibu2@mama@ummi out there yg di samping perlu bekerja untuk meringankan beban keluarga, di dalam masa yang sama terpaksa menguruskan keperluan seharian keluarga tanpa bantuan pembantu@bibik...dan dalam masa yg sama perlu menguruskan badan macam saya....hehehe...

You all boleh baca jek info2 tu kat SINI dan SINI

For this entry saya just nak ext…

Need to read this....Analisis Hadis Psikologi

Terima kasih kepada team penyelidik Hadith Psikologi yang melakukan analisa prinsip psikologi, teknik dan tactic Nabi Muhammad S.A.W, nabi junjungan kita...

Pada saya ini adalah salah satu sumber ilmu yang begitu bermanfaat untuk sama-sama kita baca, faham, hayati, renungkan dan paling penting amalkan. Banyak pengisian yang boleh didapati di website yang berkaitan ini...http://hadithpsikologi.blogspot.com/

Saya terjumpa info berkaitan blog ini semasa membaca entry bertajuk Kursus Mendorong Pelajar Kelas Corot di website http://www.universitipts.com/

OK, till then....Happy reading....IQRA' lah dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...

From reader to writer?

"Writing is an offshoot of reading" - Anita Brookner-
"Reading is to the mind what exercise is to the body" - Richard Steele-






hahaha...buku pun tak habis baca, ada hati nak menulis......angan mat jenin je lahhh....huhuhu..

Buku dan buku lagi....

Saya ada satu azam yang setiap tahun saya buat tapi masih belum complete lagi...
apa yek...jeng jeng jeng...mcm lah suspens sangat, mcm ada org kisah ye tak...huhu..

oppsss ye ye....betul lah tu, nak kuruskan badan yg semakin sihat ni...
and satu lagi nak habiskan baca buku2 yang semakin menimbun dan bertambah hasil pembelian yang tak pernah kenal erti jemu hehehe...

nak buat camne, saya ni cuma sekadar ulat buku i.e. peminat tegar buku, pantang nampak nak beli, habis baca ke tak lain citer...

saya berazam ni nak upgrade diri sendiri jadi book monster hihi...i.e baca buku, faham, amal mana yg patut dan boleh sampaikah pada org lain...mmmm sounds interesting...ye tak? hehe....mode berangan, harap satu hari nanti akan jadi kenyataan ye... we'll see...ewah...ye lah sangat...

banyak buku yang saya nak baca, masa lunch hour kat ofis tadi saje lah snap gambar koleksi buku-buku kat ofis i.e about 1% je koleksi buku2 saya...rak buku kat rumah pun dah penuh...



berazam nak habiskan baca tafs…

Sayonara 2011 and Welcome 2012

Salam tahun baru 2012 buat semua....rasanya masih belum terlambat sangat kot kan saya nak wish hehe :-)



Nampak sangat dah lama tak update blog kan....apakan daya, masa dan tenaga sangat lah tidak mengizinkan, tapi blog ku ini sentiasa di hati ewah....



PEMBERITAHUAN SIKIT YEK (amboi macamlah penting sgt hehe..)

SHOUTMIX not available dah...ntah ler tetiba kena bayar lah pulak huhu....so terpaksa lah remove sbb nampak comot jek kosong kat tepi tu...