Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Wordless Tuesday

"Satu hari, kita pasti dapat tersenyum dengan musibah dan ujian yang datang. Makanya, belajarlah daripada musibah" -iluvislam.com-

"Usaha itu berterusan. Lagi dan lagi. Walau akan diuji dengan kejatuhan berkali-kali, kebangkitan adalah bukti kita berusaha sepenuh hati" -Hilal Ashraf from iluvislam.com-

Seronoknya bercuti....

Hari ini saya berkunjung lagi ke MPH, boleh dikatakan itulah kebiasaan saya jika saya bercuti selain hari Sabtu dan Ahad. Masa inilah yang sebaik2nya digunakan untuk window shopping sebab bila ke shopping complex dengan family memang akan membataskan kita untuk melihat brg2 kesukaan sendiri, ditambah pula dengan pelbagai kerenah dan kemahuan anak2 yang perlu dilayan.

Tempat pertama yang akan saya tuju biasanya ialah ke kedai buku; itu memang keutamaan saya, melabur duit di kedai buku dahulu, kemudian baru melihat brg2 keperluan yang lain. Yang saya perasan, setiap kali saya tertarik dengan sesebuah buku jarang saya tidak membelinya, tetapi berlainan pulak dengan barang2 lain seperti beg dan baju.Saya jarang sekali membeli beg atau baju berjenama; untuk membeli beg atau baju dengan harga yang reasonable pada pandangan saya pun agak susah, biasanya saya akan berfikir berkali2 dan selalu juga tak jadi beli langsung....

Dan seperti biasa.....memang saya akan membeli sebuah buku hehe....(m…

Kuiz decorating style pulak

Ok, nak buat kuiz decorating style pulak...sapa2 nak cuba kat sini yek http://www.bhg.com/decorating/decorating-style/quiz/


so.....jawapannya ialah:
Country French






You are drawn to a rustic but refined style that feels comfortable and livable for today's families. Your version of Country French style may be rustic (think glazed pottery and chunky woven baskets) or more refined (think gilded details). Either way, patterned fabrics such as toile, stripes, and fleur-de-lis motifs will help you set the tone. Incorporate details such as stucco walls, wrought-iron accents, and furniture with carved details for an old-world look.
mmmm...ye ke...mcmn yek style country french ni? saya pun x tahu hehe... cuba tgk cth2 country french decor ni....jom kita tgk sapa yg kena!
...tak minat hehe tak jugak lagi lah tak minat

Whats your organization personality?

Ok, cuba buat kuiz ni kat sini untuk tahu organization personality masing2 ya.... http://www.bhg.com/decorating/storage/quiz/


so saya dah buat dah resultnya ialah : SCHOOLTEACHER'S ORGANIZATION PERSONALITY....wow ada bakat jadi cikgu rupanya saya ni, tak sangka ya....huhu..


apa ciri2 schoolteacher ni yek, sama2 kita tengok siapa yg kena ya!

semiorganized personfeel less stressed when your home is neat but find that, despite your best intentions, your desk still gets buried under papers? Because getting things done on time is important to you, breaking larger projects into smaller steps, with staggered due dates, is a great way to stay motivated mmmm.....rasanya macam betullah jugak hehe...
saya nak kongsi sikit gambar2 yg ada kat website ni....wahhhh mcm bestlah jek kalau hidup saya sgt organized macam niiiiiii......suka, suka dan sukaaaaa.....tapi bila yek, sometimes macam dah cuba buat tips2 ni tapi over time, xde maintenance, so jadi unorganized semula...dan ditambah dengan faktor2…

Salam Ceria!

Salam semua! wow lamanya saya tak update blog ......saya sangat busy dengan  kerja...aduhai...   bila dah terlalu penat, mulalah malas, rasa nak melepak je.......

Bila dah lama tak update blog, idea pun dah mula beku....tak tahu nak tulis apa dah ....

mmmmm...nanti kalau ada ide saya tulis lagi yek....hehe
till then...jumpa lagi, nak tidur dulu, good night!