Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Sharing is caring

Credit to FB passionate parenting, FB muslim kid genius and FB MPH

Wordless...

Indeed...

Credit to Fb Wardina

Quote of the day

Credit to facebook positive parenting

Wordless Friday

Di sini saya terkedu..
Termangu...
Lalu mula memikir2...
Oh, saya cuba mencari jawapan...pasti ada!

Helaian2 pelbagai cerita diselak2
Banyak sungguh...pelbagai interpretasi
Pelbagai kemungkinan...

Kenapa agaknya?

Saya cuba mencari erti..
Lalu menerobos sempadan diri

Namun, selusurilah cerita itu..
Kerana di situ berkisar erti tanggungjawab...peranan yang perlu dimainkan

Ya, ia sememangnya sudah begitu
Hadapinya!
Dengan lapang dada dan hati yg terbuka...

Bilakah agaknya akan terhenti?
Cerita2 realiti...hakikat duniawi dan insani ini?
Segala angan2 di mimpi dan fantasi?

Ahh...ianya tak mungkin berhenti
Selagi nafas dihela..
Dan roh masih di kandung badan...

Tabahlah duhai hati!

Nota buku : Kuasa IQRA; Dr.Zulkifli al-Bakri

kan dah beritahu semalam...

saya dah beritahu kan semalam, ingat tak?
tulah, tak baca lah tuuu...hehe


kan dah beritahu semalam...hari ni ada MPH sale... inilah hasil tangkapan saya :-)

aktiviti suka2

saya baru je balik berjalan2 melawat2....mengintai2 kat SINIpenat tau bulan2 puasa ni, tak reti2 nak duduk diam, asyik nak merayau jek huhu koranglah pegilah melawat2 kat sana jugak, intai2 dan baca apa2 yg patut yek :-)
Thanks Anis, dapat link ke SINI, banyak jugak kuiz2 menarik untuk dicuba cuba yek jangan tak cuba...
first sekali saya try makna nama saya; keluarlah result seperti di bawah ni yek, jangan jealous huhu..
You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.
Success comes rather easily for you... especially in business and academia.
Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

You are usually the best at everything ... you strive for perfection. 
You are confident, authoritative, and aggressive. 
You have the classic "Type A" personality.

You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.
You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get alo…

Sharing is caring

Credit to FB The Organised Housewife,
FB Passionate Parenting, FB iluvislam...

MPH Sale is back!

dah tahu dah esok nak pergi mana...huhu...JOM!

Sharing is Caring

Mekap Cara Islam! (credit to FB Wardina)

Untuk muka = Wudhu
Untuk bibir = Zikir
Untuk mata = Tundukkan pandangan
Untuk suara = Baca ayat Quran
Untuk tangan = Sedekah
Untuk sihat dan selamat = Solat
Untuk hati = Taqwa kepada Allah




credit to FB Passionate Parenting