Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Perbaiki Cermin Hati

Perkongsian daripada FB Menjadi azam saya untuk tahun 2014...insyaallah


Penghujung Tahun Yang Pilu

Arwah bapa mertua saya telah kembali ke Rahmatullah pada 23 Disember 2013. Al-Fatihah....semoga rohnya dicucuri rahmat Saya telah kehilangan kedua-dua insan yang saya panggil ABAH.. Entah bila kita akan bertemu kembali...pertemuan yang abadi
Namun detik itu pasti datang Itu janji...kita sanggup datang dan perlu sanggup pulang Takdir kematian itu pasti Kita cuma hamba....pada kita cuma tadbir, pada-Nya segala takdir
Yang masih hidup perlu terus berjuang.. Teruskan berdoa.. Semoga mereka bisa senyum di Barzakh...

Entry Mencuba Nasib ;p

Hari ni masa tengah jalan2 kat blog Tetiba terjumpa dengan tawaran menarik NI
di blog SUE SUKA SUSUN
mmg suka susun Sue ni tau...kemas je rumah Sue...ada byk jugak idea2 dekor Jemputlah ke blog Sue yek ;)

Macam menarik lah pulak contest yg Sue buat ni..
Macam nak try masuk jek....suka2 jek sbb yg lain ramai hebat2
Apa lagi, godeh2 lah gambar2 yang ada... Jumpa lah gambar yang satu ni..

Nama budak comel ni Hana Umur dia 4 tahun badan memang kecik tapi suara mak aiii besarrrr Hobi dia selain baca buku ialah melipat baju Bila saya angkat baju, dia lipat Bila saya lipat baju, dia tolong lipat Bila saya berhenti lipat, dia teruskan lipat jugak...hehe
Rajin budak ni.. Tengoklah hasil lipatan dia tu, boleh tahan kan?  Boleh lah diterima sesuai dengan umurnya Biasanya dia akan pilih baju2 dia dulu dari timbunan baju2 tu (mak aiii...timbunan baju dah tu huhu) Perasan tak yang warna baju dia tu pink jek yang banyak Bak tagline si budak kecik ni "I love pink"...hehe
Tengoklah rambut d…

Cuba teka umur buku ni...

Rasa2nya boleh teka tak umur buku ni? mmm...sama dengn umur tuan punya belog memandangkan mak saya beli buku ni untuk rujukan selepas melahirkan saya... tahun 1977... hahaha...secara tak langsung reveal umur tuan punya belog yg dah tua bangka!



Buku kat bawah ni mak saya beli setahun selepas melahirkan saya...sebelum mak terpaksa ambil keputusan untuk bekerja semula...

Kedua2 buku ni mak hadiahkan pada saya selepas saya melahirkan anak saya yang pertama pada tahun 2003.. Jadi harta warisan zaman-berzaman ;)

Buku di bawah ni pulak, buku yang saya dan adik2 gunakan semasa kami kecil... Skrg digunakan pula oleh anak2 saya.... Sebenarnya ada banyak lagi koleksi buku2 ni...kami bahagi2kan antara adik-beradik utk anak masing2...

Bila saya dah tiada nanti nampaknya koleksi buku2 sayalah antara harta yg akan saya tinggalkan pada anak2...semoga ianya menjadi salah satu sumber ilmu dan pengetahuan bagi mereka...insyaAllah..

Peluang menjadi novelis

Buku cerita saya...

Kali pertama saya cuba mendapatkannya...saya gagal Tanpa putus asa, saya cuba lagi...namun saya gagal lagi Oh, saya memang sudah mula rasa tidak keruan Bila agaknya saya akan berjaya mendapatkannya Memegang dan membeleknya
Lalu hari ini gerak rasa dan detikan hati membawa lagi saya ke situ untuk cuba mencari dan mendapatkannya.. Yang bezanya kali ini saya kurangkan sedikit rasa menaruh harapan saya yang sebelum ini begitu tinggi Ah...tidak mengapalah...detik hati Kalau ada rezeki pasti saya akan berjaya juga memilikinya Kalau ada rezeki takkan ke mana! InsyaAllah...
Mata saya meneliti satu persatu-satu...setiap rak tidak terkecuali Di bahagian hadapan...tiada.. Di bahagian kiri...kanan...tiada.. Mmmm...takkan di belakang... Oh tiada lagi rezeki saya hari ini nampaknya...
Tiba2 mata2 saya terpana di satu sudut Sungguh tak disangka! Akhirnya saya telah bertemu dengan apa yang saya cari selama ini.. Alhamdulillah! Syukur...akhirnya ada jugak jodoh kita... Akhirnya dapat juga saya memega…

Big Bad Wolf 2013

Dah...dah...saya tak tension dah macam kat entry sebelum NI cita2 nak jadi wolf dah tercapai dahh... cuma ada masalah sebab tak puas membelek buku dah kena ajak balik hehe yelah, pegi tumpang SIL...dia bagi masa sejam jek huhu...ambikkk! sejam jek :( pastu tak dpt singgah kat bahagian TOO PRECIOUS memandangkan SIL saya dah ngantuk tahap gaban sebab dah pukul 1 pagi dah masa tu... huhu...nasib lerrr
so hasil tangkapan kali ni mmg merundum tahap gaban lah.. kalau dulu dapat 47 buah buku, this time dapat grab 14 buah buku je pun...
mmm...takpelah  jadilah kan dah rezeki banyak tu je kan...ok lah tu ada jugak daripada takde langsung ye tak?
nak jugak tunjuk antara buku2 yg saya dapat beli  layannnn je lah yek ;)











Cabaran seterusnya.... Habiskan baca buku2 yg banyak tu... Dan kemas rak buku! huhu...

I WISH....

Peminat Miniature?

Konon2nya peminat perfume miniature Tapi baru banyak ni je pun koleksi saya
Yang ni semua dah habis dahhh...tinggal bekas jek
Yg ni baru beli tadi hehe...harga RM 60 ;) Koleksi terbaru dari Calvin Klein katanya... sedap juga baunya..

My all time favourite!....ROMANCE ;)
dalam bentuk roll-on, so senang lah nak guna
Belum boleh dipanggil koleksi lagi ni... Korang punya koleksi mesti lagi hebat kan?

Motivasi Kurus : Rasa nak nangis jek baca ni tau tak!

Rasa nak nangis jek baca yg Kevin Zahri post kat facebook dia ni... Serius bukan senang nak kurus ok... huhu...bagilah saya motivasi ;(

credit to FB Kevin Zahri

Alahhh tak aci! Belum sempat jadi wolf ;(

Alahhh tension lerr bila kengkawan ofis dah siap merembat buku masing2 kat Big Bad Wolf! Saya entah bila nak pergi ni...ishhh ishh belum ada kesempatan lagi ;(

Actually saya pun baru berjinak2 menjadi wolf ni awal tahun ni.. sebelum ni mmg tak pernah tahu pun...kakak ipar yg ajak pergi awal tahun hari tu..
Nilah hasil rembatan hari tu Saya beli 47 buah buku dengan harga RM 317
Ni masa proses sorting tapi end-up semua saya ambik...
Tengoklah harga satu2 buku yg saya berjaya rembat.. kalau kt MPH tu mau harganya dalam RM40++ kan




Budak kecik ni happy betul sebab ada banyak buku dia boleh pilih...
Huhu serius tak sabar nak pegi lagi! Insyaallah kalau ada kesempatan pegi, saya update nanti ok ;)

Saya tak dibayar pun utk entry ni tau :-p

hehe...tajuk entah apa2 kan...takde motif langsung yelah, mesti nak bagitau dulu yg saya mmg tak dibayar pun utk entry ni...manalah ada yg sudi pun nak suruh promotekan business dorang kat blog cencorot yg tak ramai visitors ni... amboiiii...ayat mengada2lah pulak..;-p
sebenarnya nak citer pasal kad watson ni haaa.... korang dah ada ke kad ni? actually saya dah ada yg lama tu...tapi tadi pegi watson dia offer tukar kad baru yg ada touch & go tu, tambah RM6 je punn... so saya tukar je lah, sebab dia kata kalau top-up touch & go kat watson ni dorang tak tolak 50 sen mcm top-up kat petronas.. dah ada dah kad touch & go ni benornya, tapi takpelah buat spare.. esp utk masuk parking kat mana2 shopping mall nanti
ada dapat info dari kawan2 yg pernah guna kad touch & go dorang utk parking kat shopping mall kan, bila nak gunakan kad tu kat tol pernah jugaklah tak lepas sebab reader dia dah rosak...so tak pasal2 stuck lah pulak kat tol kann...ishhh lecehkan  tapi org kat tol tu…