Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Wordless Tuesday

Mencari Ramli 2?

Pernah dengar tak tentang Mencari Ramli? 




Mencari Ramli adalah program pencarian bakat bola sepak paling berpotensi, dalam usaha menaikkan mutu bola sepak Malaysia yang digerakkan oleh minat dan semangat tinggi peminat-peminat bola sepak seluruh Malaysia. Musim pertama Mencari Ramli pada tahun 2012 telah mencungkil bakat 30 pemain Sekolah Sukan Bukit Jalil, di mana seorang pemenang telah diambil untuk menguatkan jentera pasukan bawah 21 tahun Harimau Muda dan seorang lagi finalis telah diterbangkan untuk menggalas tugas sebagai penyerang pasukan bawah 17 tahun kelab bola sepak U.S Arezzo di Itali.

Mencari Ramli Musim 2 adalah sorotan program musim pertama, namun kali ini program ini akan dikembangkan kepada pencarian bakat ke seluruh negara menerusi acara-acara ujibakat di dua belas lokasi. 30 pemain berbakat akan disenarai pendek untuk ke pusingan akhir, di mana seorang pemenang akan dipilih oleh panel hakim dan seorang lagi pemenang menerusi undian umum. Peluang menjalani latihan bers…

Hotlink BIS Plan - Internet for Mobile

ok, sapa nak try ni....hotlink ada plan baru
sapa berminat boleh click SINI



ohhh...untuk blackberry baru ni rupanya




Sedapnya breakfast....yummy yummy

Monday Morning :-)

Wow, nokia baru...Nokia Asha 310

Boleh check link kat SINI







Happy Sunday :-)

Jom tengok Iron Man 3 :-)

oh, ada promotion jugak..

Comelnya Hello Kitty :-)

Tengoklah rumah Hello Kitty ni...comel kan.... Dapat ni dari FB Home Decorating....

Anak saya mesti suka sangat kalau dapat melawat rumah ni hehe....
Tengoklah koleksi Hello Kitty dia ni...

Haa tengok ni, senyum tersengih sampai telinga :-) Itu baru sikit koleksi...kalau nampak rumah macam kat atas tu....entah apalah gaya excited yang dia akan buat agaknya....


Motivasi Kurus : Fitness Facts

Jomlah bersenam! Cari dan cipta masa untuk bersenam at least 30 minit sehari.
Yakin boleh! (hehe...ya ya jek...)

Motivasi Kurus: Bestnya basikal ni!

Bestnya basikal ni kannnnn......patutlah mak dia boleh kurus!
Mana nak cari yek? Agak2 ada ke jual kat Malaysia?

Motivasi Kurus : Minum pagi

ok, pagi ni cuma minum teh o limau suam (tanpa gula)....
rasanya? bolehlah....

(gambar pinjam google...)



rindu lah kat nescafee ais....






MPH rebate lagi!

Seperti biasa....
Memang seronok kalau dapat yang ni...


Actually dah dapat rebate ni dari bulan Feb lagi....tapi nak tunggu buku terbaru daripada Prof. Kamil dan Ustaz Pahrol...
So, sekarang boleh lah guna sebab buku Prof Kamil, Anekdot Madinah ni dah keluar....cuma buku Ustaz Pahrol belum keluar lagi...Tapi boleh lah beli sekali dengan buku Pn Roza yg terbaru...
InsyaAllah....kalau panjang umur :-)


Motivasi Kurus : Tips dan tips lagi

Untuk rujukan, klik sini

Kita boleh kurangkan sekurang2nya 3 atau lebih pounds (1 pound = 1.36kg) seminggu dengan healthy diets dan senaman - weight loss counsellor Katherine TallmadgeSekiranya kita bakar lebih 500 kalori daripada yg kita ambil setiap hari, kehilangan berat badan adalah lebih kurang 1-2 poundsUntuk kurang berat badan dengan lebih cepat, perlukan lebih senaman dan kurang makanKurangkan garam dan kanji boleh menurunkan berat air dan bukannya lemakKurangkan kanji, gula berlebihan dan lemak haiwan drpd daging dan makanan tenusuUntuk pengurangan berat badan segera, lebihkan pengambilan buah2an, sayuran, putih telur, soya, ikan, makanan tenusu kurang lemak dan lean meat.Bersenam sekurang-kurangnya sejam sehari Here are more tips from Dawn Jackson Blatner, RD, author of The Flexitarian Diet:Eat vegetables to help you feel full.Drink plenty of water.Get tempting foods out of your home.Stay busy -- you don't want to eat just because you're bored.Eat only from a plate, wh…

Ibu yang suka marah2?

Dari petang ahad lagi saya rasa tak senang hati sebab ada buku teks anak yang tak nampak bayang...termasuklah message book yang sangat penting sebab ada timetable dalam tu, mesej2 guru pada parents, termasuklah catatan untuk homework yang perlu diselesaikan. Saya memang tak puas hati :-( Jadi, saya ingatkan anak saya untuk cari saja di sekolah pada keesokan harinya. Dan semalam, dia balik dari sekolah tanpa buku2 tersebut, dia kata tak jumpa di sekolah...dah hilang...

Emmmm...senang betulkan jawapan? Memang menyakitkan hati saya sebab saya memang pantang betul buku sekolah hilang! Zaman2 kita sekolah dulu, kalau buku terkelepet pun sebuk nak cantikkan semula....budak zaman sekarang ni kan, dah lah buku macam belacan, hilang pulak tu....ishhhhhhh! tension lah huhu....

Tak tahu nak marah mcm mana lagi.....dah naik dah suara saya....marah, marah dan terus marah2...
Teruk kan?

Huhhh! stress betul...



Tapi marah2 boleh selesaikan masalah ke?
Akhirnya, ibu stress, anak pun stress....

Mmmmm..…

People nowadays?

Life goes on...

Kadang2 memang saya rasa letih sangat...tapi perjuangan perlu diteruskan. Semoga kerja2 ini menjadi ibadah dan memberi sumbangan kepada orang lain, agama, bangsa dan negara...amin



Teruskan perkongsian yang positif!