Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Do you feel my heart beating?

Mood of the Day

Note of the Day

"Jangan lihat apa yang telah kamu usahakan dan bermegah dengannya, tetapi lihatlah apa yang belum kamu selesaikan dan lalukannya dengan terbaik!"

photo credit to http://behappy.me/

Motivasi Kurus : Ibu, jomlah pergi berjoging!

Photo credit to FB Fit Moms for Life dan FB Malaysia Runs

Nota hari ini : Simplify Life....Simple Life

Jom Kemas Rumah : Organise Tudung2 Awning

Dulu, saya terpaksa menggunakan hanger2 bersaiz kecil, dan perlu disepitkan pulak tu....ada banyak awning tudung2 saya yang dah tak berapa cantik keadaannya (oh...utk info, walaupun takde orang yang tanya hehe....saya ni peminat bawal bila pergi ke ofis, tapi adalah sikit2 tudung awning utk pergi berjalan2 sebab husband saya bukan seorang yg penyabar nak tunggu saya bersiap huhu.....)

Dulu (tapi takde pulak gambar dengan tudung)

Sekarang 

So, jimat hanger, jimat sepit dan jimat ruang......tuannya pun gembira :-)

Motivasi Kurus : credit to blog sususejat

Spend Small Win Big with RHB

Sesiapa yang ada kad RHB tu boleh lah try...tapi jgn shopping sakan sampai terlebih budget pulak. Yg penting akhir bulan, bayar hutang ya...bayar jgn x bayar...:-)

Jom Kemas Rumah : Laundry

Motivasi Kurus : sharing of the day

Setiap hari adalah Hari Ibu :-)

We are supermoms!

Bonus Anekdot Madinah :-)

Sebuah DVD Bersyukur Saat Diuji...syukran...

Motivasi Kurus : Sharing from FB Fit Moms For Life

Puas hati dapat bershopping dengan voucher MPH!

Hari ni kan hari Jumaat...
Biasalah kan kaum2 hawa ni bila hari Jumaat dapatlah bershopping lebih sikit lepas makan tengahari hehe...
Rujuk sebelum ni entry tentang MPH voucher; punyalah peram voucher tu dari bulan Feb sebab nak tunggu buku Prof Kamil dan Ustaz Pahrol yang baru....akhirnya! yes....Alhamdulillah :-)
Dah berjaya bershopping di MPH tadi..

Tapi buku ustaz Pahrol bertajuk Seraut Kata, Selaut Rasa tu belum nampak bayang kat MPH....buku Pn Roza bertajuk Aroma antara Benua pun belum ada...

Tapi kalau saya nak tunggu semua takut expired pulak voucher saya sbb voucher tu valid selama 6 bulan je pun..
So saya campur2 lah beli buku anak2 sekali...
Tapi masa nak bayar still tak cukup beli lagi dalam RM5.....so terpaksa beli majalah, sambar jek apa yg ada sbb dah nak dekat sejam round MPH tu tadi tapi kebanyakan buku yg ada kat situ saya dah beli ...
Kan saya ada penyakit NI...hehe

Total semua RM 109.80 dan saya cuma perlu bayar RM 5.80....
Balik dengan hati yang berbunga2.....ser…

Alahai...penyakit saya ni

Wordless Tuesday

Selamat Mengundi di PRU13

Alhamdulillah...saya telah selamat mengundi; masuk yg ni dah 3 kali saya mengundi. Ada lagi sesiapa yang belum menjalankan kewajipan?
Walauapapun keputusannya...saya sebagai rakyat Malaysia hanya mengharapkan kedamaian dan keamanan yang berpanjangan...insyaAllah





Motivasi Kurus : sharing from FB Fitness Lifestyle