nota iklan

Thursday, 24 October 2013

Rumah coklat dah sampai ke Malaysia ;)

Ada sesiapa dah pegi melawat rumah coklat ni?
Cepat2 pegi tengok sebelum coklatnya cair, bukan senang nak dapat peluang ni tauu...

Cantik tak?

Inilah bahananya bila anak saya asyik tengok kat youtube pasal chocolate house ni...
Asyik2 nak tengok chocolate house kat youtube...
Saya pun tak tahu macam mana dia boleh jumpa pasal chocolate house ni in the first place
Tapi kebanyakan video tu originally dari jepun lah tunjuk cara2 dorang buat chocolate house ni..

So, satu hari tu masa jalan2 kat Empire Subang, terjumpalah satu kedai ni yg nampak macam jual barang2 dari Jepun...
Ishhh apa lagi, cari punya cari mmg ada huhu....kena powlah saya dengan si budak kecik ni...dah lah mahal harganya dalam RM40++..sabor je lahh



Maafkanlah gambar yg senget ni, entah kenapa degil betul tak reti nak tegak...
Kat belakang kotak ni ada cara2 nak buat rumah coklat ni...tengok tu tarikh expired September 2013, maklumlah entry ni entry yg tertangguh berbulan2 lamanya...huhu

Ok, jom mulakan proses buat rumah coklat ni...
Ibulah yg kena buat...dorang tengok jek sbb coklat ni mcm coklat biasa tu lah, kalau pegang2 sangat mulalah nak cair...

Ini gam yg akan digunakan, buat dari coklat jugak
Mula2 kena rendam dalam air panas utk cairkan dia


Leceh jugak buat benda ni kena hati2 sbb coklat kan cepat jek nak jadi comot...
So tak dapat lah nak tunjuk gambar sepanjang buat tu sbb tengah fokus ni, kena cepat sebelum cair hehe..

Haaa dah siap



Sebenarnya lepas dah siap ni. kat kotak tu tulis suruh makan....enjoyyy the chocolate ewahhhh
tapi nanti saya tunjuk apa jadi kat chocolate house saya dalam next entry ;)

4 comments:

  1. Replies
    1. Betul tu nurul..sampai sekrg kitaorg tak makan2 pun hehe...;)

      Delete
  2. cantik untuk anak2 kecil memang suka ni...memang boleh dimakan ke Linda?was here..with smiles

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana, memang boleh makan ni, tapi kitaorang tak makan lagi, simpan dlm fridge hehe....Thanks Ana sebab sudi singgah with smiles ;)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...