Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Sorry boss, saya balik on time!

Sorry boss, saya balik on time!
Sebab kat rumah pun saya kena buat 5S Sebab kat rumah pun ada back-log Sebab kat rumah pun ada due time nak kena masak dinner Sebab kat rumah pun ada maklumbalas nak diberi pada anak2 untuk pendidikan mereka Sebab kat rumah pun ada meeting dan discussion dengan family Sebab kat rumah pun ada audit nak dibuat
Betul boss.... Kenapa? tak percaya ke?
Kerja saya? Mestilah dah siap..ada jugak yang progressing mengikut schedule... Boss nampak kan saya fokus buat kerja tadi... Berborak kosong? Melepak? Makan lama2?  Opps sorry...saya takde masa nak buat tu semua (ewahhhh....poyo je hehe) Saya kena siapkan kerja2 saya secepat mungkin sebab saya nak balik on time!

Bebaskan diri!

Satu-satu ayat itu saya baca Saya teliti dan saya hayati Damn! Kata hati Sungguh tidak adil! Ketidakpuasan hati menjeruk rasa Apakah dia buta untuk melihat apa yang telah saya lakukan? Langsung tidak menghargai sumbangan saya untuk jabatan ini? Pelbagai tanggapan dan soalan mula menerpa
Memang! Saya rasa tidak puas hati Marah dan mungkin juga merajuk Aduhai...apa lagi agaknya yang mereka mahu saya lakukan?!
Saya rasa banyak pengorbanan telah saya lakukan demi kerja dan tanggungjawab Sehingga kadang kala kurang masa bersama keluarga Namun mereka seperti tidak pernah menghargainya
Tiba-tiba kata akal mula berbicara Buat apa saya ikut kata hati...kelak boleh mati Buat apa saya ikut kata rasa...kelak boleh binasa Siapakah mereka? Bukankah mereka itu manusia yang tidak sempurna seperti saya juga Lantas mengapa saya perlukan penghargaan daripada mereka itu?! Bukankah semuanya yang kita lakukan adalah kerana Allah Hatta apapun yang kita lakukan seharian Bukankah hanya semata-mata mencari re…

PotatoMommy ;)

Hari ni kan hari Jumaat Dah lama juga saya tidak menghabiskan masa saya ber'window shopping' sebab kebiasaannya saya hanya duduk di pejabat sewaktu rehat tengahari sebab bawak bento! hehe...
Hari ni entah kenapa ofis ni sejuk sangat....huhu alasan lahhh tu So teman lah kawan sepejabat pergi makan since dia pun takde teman...huhu konon lahh sangat ;-p
Lepas makan biasalah mesti nak pergi jalan2 window shopping sekejap memandangkan waktu rehat yang agak panjang di hari Jumaat ni
Dan seperti biasa juga, ada satu tempat yang wajib saya pergi walaupun sekejap...buat syarat kata orang Gigih sangat sampai gambar plastik berkedut2 pun nak ambik gambar haha..
Ingatkan nak window shopping je memandangkan banyak lagi buku2 yg saya belum khatam membacanya macam yg saya katakan di entry sebelum ini Tersepuk Di Rak Buku?
Tapi tiba2 saya ternampak buku kecik ni...terbitan Telaga Biru Macam menarik.. Dan seperti biasa, hati kecil akan berkata...mmm apa salahnya beli?RM15 je pun...hehe..

Dan …

Alahhh...wordless lagi ;(

Gambar2 credit to pakcik google..






Wordless Monday ;)

Dah buat test ni tak? Jom share results kat sini nak?

Saya pernah post entry tentang organization personality kat SINI
Hasilnyaaa...! Saya ni jenis SCHOOLTEACHER'S ORGANIZATION PERSONALITY semiorganized personfeel less stressed when your home is neat but find that, despite your best intentions, your desk still gets buried under papers? Because getting things done on time is important to you, breaking larger projects into smaller steps, with staggered due dates, is a great way to stay motivatedYou are the Schoolteacher key traits Predictable and reliableStructured, but not afraid of spontaneityA rule-follower

Ijun pun dah buat test ni ;)  Boleh refer kat entry Ijun kat SINI
Result Ijun  PARTY PLANNER'S ORGANIZATION PERSONALITY "Are you the first person to raise your hand in favor of getting together with friends but would rather leave the organization up to someone else? Then you might have what professional organizer Audrey Thomas calls a party planner's organization personality. Because you have an extensive list of other exci…