nota iklan

Friday, 21 February 2014

Hari yang penuh dugaan

Hari ni penuh dengan dugaan...
Tapi teruskanlah tersenyum..


Kadang2 hidup ni macam main play doh. Kita buat bentuk seperti yang kita nak, yang kita pandai buat dan yang kita mampu buat. Bentuk kita pasti berbeza dengan orang lain. Serlahkan kreativiti dalam mencorakkannya. Gunakan play doh pelbagai warna sebab kalau satu warna je mesti bosan kan. Kalau bentuk tu tak jadi, buat semula sampai puas hati. 

"We're all just one small adjustment away from having the life we want" 
- George, How Do You Know Movie

30 comments:

  1. Betul tu Linda. Hidup kita...kita yang corakkan. Pilihan di tangan kita....

    ReplyDelete
  2. usaha bentuk hidup spt kehendak kita sebaik mungkin

    ReplyDelete
  3. mmg hidup ini penuh cabaran..selagi upaya kita bentuk mengikut kehendak akhirnya Dia yg menentukan... keep calm love friday..linda..

    ReplyDelete
  4. Pelbagai bentuk dan warnalah yg membuatkan hidup lebih ceria

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat, yang penting doakan apa yang kita mahu inshaAllah dimakbulkan.

    ReplyDelete
  6. Ujian itu tanda Allah sayang kite kan.. :)

    ReplyDelete
  7. betul, hidup tak sah kalau tak dilanda ujian kan? salam perkenalan

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/02/peluang-perniagaan-hanya-rm65-sahaja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Eray...salam perkenalan ya :)

      Delete
  8. alahai kiut nyer dok main doh... and nice analogy... life is like playing doh :D
    In this case... i'm sure you manage to handle segala ujian yang datang hari ini :D
    stay cheerful :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah terima kasih ya ;) p/s baru perasan saya silap...dah tulis main...tulis play lagi hehe...nilah jadinya klu asyik ingat brand "play doh"...thanks Wafa ;)

      Delete
  9. hadapi dugaan satu persatu..insyaAllah Allah akan tolong.minta pada Dia

    ReplyDelete
  10. Hidup memang penuh dugaan dan cabaran. Kita yang mencorakkan kehidupan kita sendiri. Maka terpaksalah terima seadanya. Apa-apa pun, life is beautiful.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Mummy...terima seadanya...kan :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...