Skip to main content

Motivasi kemas rumah

Kat mana agaknya boleh dapatkan bakul jenis macam ni yek?
Untuk drop zone di tangga. Jenuh clearkan area tangga tu, tapi mmg akan penuh semula sebab dari ayah sampai ke anak2 suka letak semua benda kat area tangga...hihi :p


(idea dari buku ni)

Comments

  1. ehehehe anak dgn ayah sama je ya kak :)..susah nak jumpa bakul mcm tu melainkan buat sndiri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tulah pasal Asha...kt mana agaknya nk jumpa...nk buat sendiri tak kreatif :p

      Delete
  2. kemas perlahan2 hehe and remind them to help akak tidy up things

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Faezah...dorang ni tak makan saman hihi ;p

      Delete
  3. uniknya bakul tu: linda kadang2 kat Ikea ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke Ana...nk kena usha2 kt ikea ni nampaknya...thanks Ana :)

      Delete
  4. fewiittt..kita pun ada buku ni jugakss...big bad wolf mari ka tu? berbaloi-baloi kannn?? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi betul tu Fizah...hasil BBW lah nim..mmg serius berbaloi2 kan Fizah ;D kawan saya nak sgt buku ni, dia carik2 kt internet, harga betul dlm rm80 tau..byk kan beza :p

      Delete
  5. Lihat pada gambar dan idea...memang menarik tapi selalunya tak tau nak dapat dimana. Buat sendirilah, guna barangan kitar semula...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal BM...masalahnya saya ni fail bab2 kerastangan hehe :D

      Delete
  6. Cantik dan nmpk kemas je bakul tu..x pernah jumpe lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Atien kannn...tak tahu mana nak jumpa kan..hihi :p

      Delete
  7. Cari je bakul biasa yg ngam ngam size step tu pun boleh jugak Linda.
    Tp mmg betul ...bakul tu boleh jadi penyelamat ...dan nampak kemas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhh...cantik kan Hainom :) masalah dorang ni, bukan satu anak tangga jek terlibat dorang letak barang2, aduhaii....huhu sabor je lah

      Delete
  8. Kawasan tangga mmg tempat kegemaran meletak brg2.. rasa mcm nak letak sekejap.. tp selalunya lupa smpi ke esoknya hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal..selalunya mmg lupa lah...mau berhari2 jugak hihi :p

      Delete
  9. rasa hati tu ada,,, penyakit M tu yg x nak prg2 heheh

    ReplyDelete
  10. Kalau jumpa tu, roger-rogerlah kat kita juga. Walaupun super duper heroes kat rumah ni tak meninggalkan kesan di mana-mana, sebagai isteri dan ibu mithali seharusnyalah ada satu bakul cam ni. Senang sikit kerja. Jimat masa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...mesti Mummy, kalau jumpa nanti saya warwarkan tau :))

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kisah pelik tapi benar dengan Lazada

Ceritanya pada bulan Dis 2017, anak perempuan saya teringin sangat nak beli meja study yang sama sebijik dengan abangnya.
 Dah puas merata cari yang lain tapi tetap nak yang sama jugak sebijik huhu :p
Macam ni lah rupanya.

Bila pergi semula ke tempat yang kami beli dulu di Subang Jaya, memang ada stok tapi harganya boleh tahan jugak dah mencecah RM1000 ++.
Rasanya masa beli dulu dalam 2 tahun lepas, harganya murah lagi.
Puas jugak keluar masuk kedai perabot nak cari yang sama atau lebih kurang sama tapi encik suami tak puas hati sebab tak berbaloi dengan kualiti katanya. Saya pun tak arif sangat pasal kualiti perabot ni, pada saya asalkan cantik dan sesuai dengan ruang dah ok sangat lah tu.
Encik suami kata perabot sekarang harapkan mahal je tapi kebanyakannya cuma compressed wood bukannya solid wood. Errkk..apa pulak tu, kata hati saya. Tapi buat-buat je macam faham. Tapi memang tak dinafikan kayu meja study yang kami beli untuk si abang memang nampak kuat dan tiada lapisan laminate…

Mulakan hari dengan senyuman :-)

Assalamua'laikum Selamat Sejahtera Selamat Pagi Salam Ceria
Semoga hari ini kita mampu memulakan hari dengan sebuah senyuman dan berlapang dada serta hati yang bersih dan berfikiran positif walaupun dengan seribu kepayahan, kesukaran dan masalah yang berlegar2 di sekeliling kehidupan kita. Ya, kita takkan mampu menghalang seribu dugaan, rencam dan ragam kehidupan...yang kita mampu lakukan hanyalah menukar cara kita menilai dan menghadapinya... 
Ya Allah, berilah kami ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi kehidupan ini...Amin


Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day.  ~Quoted in P.S. I Love You, compiled by H. Jackson Brown, Jr.
People seldom notice old clothes if you wear a big smile.  ~Lee Mildon
The world always looks brighter from behind a smile.  ~Author Unknown
Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.  ~Author Unknown
Smiling is infectious,
You can catch it like the flu.
Someone smiled at me today,
And I starte…

Senyum itu

Hati yang mengeluh Rasa yang berkecai Pilu yang tertahan
Semua tak terluah
Senyum itu juga terpamer
Hanya yang tahu seolah faham Apa yang ditanggung susuk tubuh itu
Namun lelah dan deritanya Dia simpan diam-diam Dia pendam rapi-rapi
Yang terluah Hanya senyum itu