Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Macam tak percaya pulak... #doabuatMH370

Tadi tengahari masa lunch teman kawan ofis pegi beli handphone baru... tetiba macam tak percaya pulak bila dia beli handphone nokia baru ni..
sebabnya... first time jumpa  NOKIA + ANDROID...hihi tetiba saya terjakun sangat kat situ.. Yelah sebabnya husband saya selalu sangat kutuk telefon android saya. Dia bangga sangat bila telefon dia ialah telefon nokia + windows... Dia kata android tak berapa best sangat kalau nak compare dengan windows phone dia tu...ish ish
Tak sabar pulak saya nak bagitau husband balik nanti... entah2 dia dah tahu kot tapi saje jek buat diam :p
Ni infonya kalau ada sesiapa yang berminat. Harganya RM399 :D


Pilihan warna...kalau saya, saya pilih warna putih...tapi klu nak lain sikit, merah pun macam menarik je...

Salah satu ciri android yang saya suka....cantik dan agak fancy sbb phone lain seperti iphone dan nokia biasanya nampak serius sikit. Tulisan pun saya suka android...
Salah satu keistimewaan nokia yang dah terbukti dari dulu....telefon nokia ni biasanya…

Salam Jumaat #doabuatMH370

Say Something #doabuatMH370

"Say Something"


Say something, I'm giving up on you I'll be the one, if you want me to Anywhere I would've followed you Say something, I'm giving up on you

And I am feeling so small It was over my head I know nothing at all


And I will stumble and fall I'm still learning to love Just starting to crawl


Say something, I'm giving up on you I'm sorry that I couldn't get to you Anywhere I would've followed you Say something, I'm giving up on you


And I will swallow my pride You're the one that I love And I'm saying goodbye


Say something, I'm giving up on you And I'm sorry that I couldn't get to you And anywhere I would've followed you (Oh-oh-oh-oh) Say something, I'm giving up on you


Say something, I'm giving up on you Say something... sumber

Apa salahnya jika masih berharap... #doabuatMH370

"WE DO NOT KNOW WHY....WE DO NOT KNOW HOW.... OUR HEART BREAKS AND NO WORDS CAN EASE THAT PAIN..." -Ahmad Jauhari Yahya, CEO MAS-


Teruskan berdoa...

MH370 tetap dalam ingatan #doabuatMH370

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran (OST Nur Kasih)

Relaks pagi #doabuatMH370

Pagi-pagi cuti sekolah ni rasa segar sikit. Mungkin sebab tak payah berkejar-kejar nak kena hantar anak ke sekolah. Jalan pun agak lengang berbanding hari-hari biasa....seronok kan :)
Tiba-tiba rasa seronoknya kalau pagi-pagi ni dapat berjoging (ye lah sangat kan, nak berjoging konon....bersiar-siar lagi tepat kot) kat mana-mana taman atau tasik. Mesti lagi segar, tambah-tambah lagi boleh bakar lemak-lemak tepu dalam badan ni sekali....hihi
Tapi sebab tak dapat cuti memandangkan bos2 yang anak dah besar panjang pun berebut-rebut nak cuti (mmm...anak dorang cuti universiti kot), saya kerja je macam biasa. Nasib baik seminggu je cuti sekolah ni. Takpe simpan cuti dulu untuk cuti sekolah panjang nanti.
Hari ni rasa nak tengok gambar2 pathway yang cantik ni dulu. Saya suka sangat tengok gambar2 pathway/ road/ walkway yang cantik2....
Pinjam gambar mr.google dulu lah...terima kasih mr.google dan mana2 sumber yang berkaitan tu. Minta halal ye, dapat pahala tau...amin :)


Salam sayang buat s…

Silent Saturday #doabuatMH370

(sumber:google)

Sinar Bintang di Pagi Jumaat #doabuatMH370

Hari ini adalah hari Jumaat kedua selepas kehilangan MH370. Hari Jumaat seperti memberikan harapan berlipat kali ganda untuk kita terus berdoa semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah.
Harapan tetap tinggi walau apapun pengakhirannya...kerana kita cuma mampu berusaha, berdoa dan berharap....serta bertawakal. Namun pengakhiran cerita masih menjadi rahsia-Nya. 
Teruskan bersatu dan berdoa rakyat Malaysia! Inilah senjata kita yang paling utuh. Semoga Allah memberi petunjuk ke arah kebenaran. Kedaulatan negara bukan semata-mata bergantung kepada faktor-faktor fizikalnya tetapi juga watak-watak masyarakatnya.
Jangan berhenti berharap. Allah masih ingin mendengar doa-doa dan rintihan kita. Semoga keajaiban berlaku...siapa tahu kan. Segalanya mungkin....

sumber

I'm Coming Home #doabuatMH370

Tiba-tiba rasa best pulak lagu ni.
"I'm Coming Home"
[Chorus]
I’m coming home
I’m coming home
tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
tell the World I’m coming

This is my story this is my song
if you aint got the heart, don’t attempt to try this at home
it’s just a poem from a man once living wrong
now I’m in the zone, tell the World I’m coming home
been a long time coming, been a long time coming
this song feel like the greatest of all time coming
cause I do it B-I-G, I remember we would be high
who’d have thought we’d be running rap when we was knee high
to appreciate the sun you gotta know what rain is
or cause I’m famous you don’t gotta know what pain is
but I bounce back, would ya look at that
I take my spot at the top and I aint looking back

[Chorus x2]
I’m coming home
I’m coming home
tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterda…

Assalamua'laikum dan Selamat Pagi #doabuatMH370

Assalamua'laikum dan Selamat Pagi. Alhamdulillah masih bernafas.
Maklumlah dah masuk bulan Mac, makin banyak dateline yang perlu dikejar. Ditambah dengan perasaan yang tak tentu hala memikirkan apakah sebenarnya nasib MH370. Walaupun saya tidak kenal sesiapa di dalam pesawat itu, tetapi itu pesawat Malaysia; negara saya Malaysia. Semoga Allah selamatkan mereka yang terlibat dan negara kita Malaysia. InsyaAllah.
Alhamdulillah juga hujan telah turun sejak dari Jumaat malam sehingga ke hari Ahad walaupun sekejap-sekejap. Syukur Alhamdulillah.
Rindu dengan rakan2 blogger. InsyaAllah saya akan melawat bila berkesempatan nanti. Salam sayang buat semua.
Saja nak kongsikan gambar matahari pada pagi Jumaat yang lepas, masa tu masih teruk jerebu sampai sekolah pun tutup.


Sehingga bertemu lagi. Jaga diri ya :)

Saya tetap anak Malaysia #doabuatMH370

Saya tetap sayang negara saya. Pulanglah MH370...

Setuju sangat #doabuatMH370

credit to FB Positive Emporium

Jerebu di hati #doabuatMH370

Jerebu seperti makin teruk sejak dua tiga hari ini... Namun jerebu di luar mungkin kita nampak, tetapi jerebu di hati biasanya kita tak sedar... Misteri MH370 telah sedikit sebanyak menunjukkan jerebu di hati2 sebilangan kita...sungguh menyedihkan. Berilah semangat dan sokongan kepada pasukan2 keselamatan kita... Tak perlulah menuding jari...jangan sampai satu keburukan menenggelamkan semua kebaikan..
Tiada siapa yang merancang agar ini semua berlaku...
Ini ketentuan Allah yang pasti ada sebabnya... Terima kasih buat semua yang telah berusaha yang terbaik...sedayanya...

Harapan MH370

Semoga hari ini memberi harapan baru dalam pencarian MH370.  Bantulah kami Ya Allah...

"MH370 benar-benar HILANG! Kita perlukan doa daripada orang-orang soleh dan ahli keluarga. Perkara ini ada kaitan dengan sains dan pencipta sains itu sendiri (Allah)....."  -Kapten Norudin-

Pulanglah MH370

Sebak rasa di dada... Pilu rasanya di hati... Mengenangkan apakah sebenarnya yang telah terjadi... Ya Allah, sesungguhnya hanya Engkau sahaja yang Maha Mengetahui...


Pulanglah MH370 ...

Bila Alam Merajuk (entry tertangguh)

Sebenarnya nak buat entry ni masa tengah teruk jerebu hari tu. Tapi disebabkan tak sihat, entry pun tertangguh huk huk.. Alhamdulillah, sekarang ni cuaca dah agak stabil kan lepas hujan lebat di kebanyakan tempat. Di lembah Klang ni, hujan betul2 lebat hari Selasa baru2 ni. Lepas tu nampak cuaca agak panas, cuma saya rasa masalah jerebu dah agak berkurangan kan.
Tengoklah keadaan di Shah Alam ni masa jerebu teruk hari tu.


Masa tengah2 jerebu ni, tiba2 pulak saya teringatkan lagu Ebiet G.Ade bertajuk Berita Kepada Kawan. Ebiet G.Ade ni penyanyi Indonesia, tapi konsep lagu dia lebih kepada puisi rasanya. Saya tahu pasal dia pun bila dia berduet dengan M.Nasir menyanyikan lagu ni semasa konsert M.Nasir dulu.  Ada sesiapa pernah dengar lagu ni tak? Saya suka lagu ni especially lirik dia. Penuh dengan mesej, sama ada yang tersurat mahupun yang tersirat.
Lirik lagu Berita Kepada Kawan Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan 
Sayang, engkau tak duduk di sampingku kawan 
Banyak cerita yang mest…

Terima kasih :)

Terima kasih kepada semua rakan2 blogger yang masih sudi singgah ke blog saya yang hampir berhabuk ni. Terima kasih di atas komen-komen dan doa serta tips2 yang berguna untuk saya. Alhamdulillah hari ni baru rasa sihat dan ringan kepala. 
Persahabatan ini amat saya hargai walaupun kita tidak pernah bertentang mata mahupun mendengar suara. Terima kasih semua!  
Teruskan tersenyum ya :)

Mode tak sihat :(

Salam semua. Hari ni sakit kepala sangat. Tak tahu kenapa. Tapi still kena kerja :( Semoga dipermudahkan.