Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Salam Ramadhan 1435H

Salam Ramadhan 1435H. Saya ingin memohon ampun dan maaf di atas segala kesilapan; yang tidak disengajakan mahupun yang disengajakan, yang tidak disedari mahupun yang tidak disedari. Semoga Ramadhan akan menjadi medan tarbiah bagi menjadi hamba Allah yang lebih baik dari hari-hari semalam. Semoga kita dapat menyediakan bekalan bagi hari kematian yang pasti datang, cuma bila dan bagaimana masih menjadi rahsia-Nya jua...

Princess Hana ;)

Get frozen (ops sorry we'll only got melted in Malaysia) with Princess Hana (erkk...but where's Princess Elsa and Princess Ana?)
Actually birthday Hana bulan July tapi dia insisted jugak beli kek hari ni since July bulan puasa...Happy early birthday Hana ;)
Some people are worth melting for - Olaf

Hadiah yg unik

Pertama kali saya lihat hadiah yang unik ni; Kulat Susu Harimau. Priceless ;)
"You have a unique gift to offer this world. Be true to yourself, be kind to yourself, read and learn about everything that interests you and keep away from people who bring you down. When you treat yourself kindly and respect the uniqueness of those around you, you will be giving this world an amazing gift... YOU! Steve Maraboli,Unapologetically You: Reflections on Life and the Human Experience"

Meja makan gergasi :p

Cuba teka kat mana ni? Clue ada dalam gambar tu...hehe cepat2 jawab sebelum terlambat :)

Take me away

For once I don't want a steaming cup of coffee and hear the clomp clomp of my boss' high heels for once in my life I want to be taken away
to the rivers and mountains on my four wheels
where the birds chirp all day long
and the whole place is carpeted with green
where fresh milk and curd comes from the cows
and no technology can be heard or seen
just the clouds, the river, the mountains and the sun
and at night beneath the countless stars I shall sleep
in the morning the sun will kiss my face
I will belong to a place where no one but silence speaks
so take me away to the mountains today
for inside these four walls I can no longer stay

(© Sam) source

Effort

Do the best you can in every task, no matter how unimportant it may seem at the time.

Salam Jumaat ;)

Memang berbaloi :)

Semalam pergi shopping buku lagi...yeayy!

Sebenarnya dah lama tunggu buku baru Prof. Kamil tajuk Bersamamu di Firdaus tu ada di MPH. Lepas tu tambah lagi dua buah buku sebab saya ada RM113 nak kena belanja semua hehe...
Amboiiii! Poyo sangatlah kan sampai nak kena habiskan semua duit tu kannn...
Betul, saya tak kira, saya nak belanjakan jugak semua RM113 yang saya ada tu :p
Saya tak pernah beli buku Chicken Soup for the Soul sebelum ni...tapi yang ni irresistible sangat bila ada words multitasking mom tu.
Buku hardcover Rasulullah tu pun koleksi mesti beli. Biasanya buku-buku hard cover macam tu memang saya akan gilir2 beli bila ada peluang nak habiskan duit macam ni...amboiii mengada sangat ayat tu kan :p
Kira-kira total harga buku rasanya dah cukup kot RM113...silap2 terlebih hehe...

Haaa kan dah terlebih dah kann...total RM120.85 ...dah terlebih RM7.85 So terpaksalah keluarkan RM10 bayar buku2 tu...dapatlah change RM2.15
Wahhh happy sangat sebab beli 3 buah buku dengan harga RM7.8…

My Favourite Purple ;)

Bila lah agaknya?

Bila lah agaknya kita boleh jadi bertamadun dari aspek menjaga kebersihan seperti orang-orang Jepun ni..

Sampai kiamat pun tak kot? hehe...

Cahaya ;)

Di mana ada cahaya, seolah-olah di situlah adanya harapan...
Sekurang-kurangnya untuk berjalan di malam hari...cuba bayangkan langit gelap gelita tanpa bulan dan bintang, seram jugak kot hihi...
Bila ada lampu jalan, terasa yakin sikit nak gunakan jalan tu waktu malam, kalau tiada pun, harapkan sahajalah cahaya bulan dan bintang..
Kalau ada dua-dua paling best sebab rasa senang hati sikit nak bawak kereta sambil dapat melihat bulan yang cantik ;)

"Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that." Martin Luther King Jr., A Testament of Hope: The Essential Writings and Speeches
"Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars, points of light and reason. ...And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had change…

Alhamdulillah...berakhir juga :)

Alhamdulillah... Akhirnya, berakhir juga penat lelah kami dalam masa dua bulan lebih ini :)
Letih yang tak terkata, namun saya pasti banyak hikmah yang saya perolehi dalam perjalanan yang lama ini. Bersyukur kerana mendapat pengalaman baru dan mengenali teman-teman yang baru.
Terima kasih Ya Allah kerana telah memilih saya memikul tanggungjawab yang berat ini.. Subhanallah, walaupun pada awalnya terasa sangat berat, namun pada akhirnya saya percaya bahawa pengalaman ini adalah anugerah terindah....
Akhirnya kita telah berjalan ke seluruh pelusuk negeri... Terima kasih semua di atas bantuan dan kerjasama :))

Apa khabar semua?

Wahh...lamanya saya terpaksa buat2 tak peduli kat blog ni! Huhu...Mesti banyak cerita kawan2 yg saya dah terlepas...alamakk...minta maaf ;(( Apa khabar semua? Semoga dalam keadaan sihat dan ceria insyaAllah..