Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Perjalanan

Life is indeed a journey...not a destination
Salam Aidilfitri buat semua...Mohon maaf zahir dan batin... Semoga kita bertemu lagi insyaAllah..

Allahuakbar #MH17

Tiring Thursday

14.7.14

Syukur Alhamdulillah

Bayar hutang Wafee pulak :)

Masa untuk bayar hutang WAFEE pulak...yeayy :D Sorry Wafee sebab ambik masa lama nak bayar hutang...hihi.
Yg soalan2 lain tu sama mcm MD jugak yek Wafee, terpaksa di SKIP sahaja...bak kata MD, dah macam main skipping pulak kannn :p
Ok, jom kita terus ke soalan2 cepu emas...yeayy
1. Nama panggilan yang anda suka? Masa sekolah menengah kawan2 panggil Garfield...hihi :) sebab 1st day di asrama pakai baggy t-shirt gambar Garfield...bukan sebab saya kuat makan dan tido macam Garfield yek...;p
2. Favourite colour? Purple, purple dan purple. Walaupun sebenarnya favourite colour saya masa sekolah dulu biru, biru dan biru...hehe
3. Makanan kegemaran? Mee rebus Johor...dan semua makanan Johor. Sebenarnya saya tak memilih sgt, semua saya makan termasuk batu (air) dan kayu (ubi).
4. Plan nak anak berapa orang? Hehe...setakat ni dua jek...umur dah banyak, so mungkinlah dua jek... Alhamdulillah
5. Hadiah paling mahal yang pernah bagi kat mak? mmm...Hadiah untuk mak...priceless
6. Hadiah yang teringin sangat nk bg…

Jom tengok ada yg sama tak? ;)

Kongsikan ini daripada FB Writers Write. Cuba tengok perbezaan setiap definasi ini daripada kaca mata seorang yang Extrovert dan Introvert.
Contohnya yang pertama tu; Alone. Bagi Extrovert, bila dia berseorangan, dia akan rasa sepi@lonely. Bagi seorang yang Introvert pula, dia akan menghargai masa yang dia boleh duduk berseorangan; peace and quiet.

Bila saya teliti semua definasi dalam senarai ni, rupanya saya ada dua2 ciri Extrovert dan Introvert, dan ini bukan kali pertama saya dapat result macam ni. Kebanyakan personaliti test yang saya buat memang akan dapat resut balance Extrovert dan Introvert huhu :p
Blogger lain macamana?  Extrovert@Introvert?

Entry bayar hutang Mummydearie

Mummy, terima kasih sebab sudi tag saya untuk The Liebster Award tu ya... Punyalah lama nak bayar hutang kan...hehe Tapi kan dah tulis kat entry sebelum ni Saya akan jawab slowly but surely hehe..
Jadi memegang pepatah biar lambat asalkan selamat, saya bayar jugaklah hutang nak jawab soalan2 tu ya :)
Bila baca semula memang ada step-stepnya, tapi memandangkan saya dah terlambat dan tertinggal segala keretapi dan kapal terbang, saya terpaksa lah ikut jalan pintas yek :)
Bila baca semula soalan-soalan Mummy tu macam mencabar minda jugak ni, takpelah jawab je, entah dapat berapa markah pun tak tahulah kann..hehe :p
(1) Buat ucapan apresiasi kepada penaja yang meninggalkan pesanan suruh join The Liebster award tu Terima kasih yang tidak terhingga...ditambah dengan rasa terharu di atas kesudian kawan2 blogger yang sudi tag saya untuk The Liebster Award :))
(2) Letakkan link penaja yang glamor tadi dalam blog kita. SKIP yang ni..hihi :p
(3) Kopipes The Liebster Award  dalam blog kita. SKIP yang ni..hih…

Nota motivasi saya hari ini :)

Pesanan Sihat Ramadhan

Live.Every.Moment