nota iklan

Tuesday, 21 October 2014

Rasa-rasanya kenapa jadi macam ni ?

Pagi-pagi tadi saya dapat mesej ni...
Husband hantar...amboiii! Dia yang suka shopping tauu...saya pandai lagi nak jimat cermat...


Shopping patterns perempuan memang macam tu sebab perempuan pakar ekonomi :

1) Dia nak pastikan beli barang yang paling berkualiti dan harga yang sesuai, tidak terlalu mahal.
2) Budget yang dia ada tu, untuk beli barang husband, anak2 dan diri sendiri (itupun kalau cukup ya..erkk)

Lelaki memang lah :
1) Fikir nak beli barang untuk dia jek kot... kannn
2) Tak terer bab nak cari harga paling best, peniaga charge harga tinggi dari biasa pun tak perasan kot...hihi

Ada sebab lain ke kenapa pattern tu camtu? 

Oklah, jom cuci mata dengan gelagat2 pergi bershopping jom!
(Sorry lah ya sebab saya baru nak kenal bitstrips ni, jadi jakun haha...padahal orang lain dah bosan dah berbitstrips...)








 







6 comments:

  1. tak reti nak komen apa, sebab saya kaki shopping...ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Hahaha... kakak tergelak pattern org perempuan shopping yg berselirat tu Linda. Kelakar sungguh tapi macam betullah pulak kan..
    Apa pun kalau dah crowded macam linda kata kalau kakak pun tak sanggup juga..

    ReplyDelete
  3. Saya kadang2 end up buying nothing. Byk sgt fikir. Perlu ke tak perlu, penting ke tak penting. haha..

    ReplyDelete
  4. kalau saya selagi tak dapat barang yang nak tu, selagi la pusing tempat tu..hehe

    ReplyDelete
  5. Linda, shopping pattern orang perempuan tu dah salah. Patutnya lagi berserabut sampai tak nampak pun pintu keluar. Asal pusing nak keluar je, dia belek barang. Asal pusing nak keluar je, belek barang lagi. List pun dah tak penting bagi orang perempuan bila berada dalam shopping mall. Dalam list tak terbeli, yang tiada dalam list tu yang selalu terbeli. Well, kita orang perempuan ni banyak berfikir masa shopping. Sebab itulah ambil masa panjang. Mula-mula nak beli untuk anak-anak, lepas tu suami, lepas tu keperluan rumah, lepas tu baru kita. Nak banding harga lagi, nak pilih yang sesuai lagi. Ish, banyak faktornya. Kalau ikutkan kita bukan suka sangat pattern berselirat macam ni. Kecuali bab shopping, biasanya pattern kita orang perempuan ni tak sarat barat berselirat cam ni tau ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...