Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Shah Alam berbau?

Bau apa lagi kalau bukan bau asap!  Aduhaii...sampai pedih mata.
Harap2 esok sekolah dan PEJABAT pun cuti :p

Relaks sekejap...

Apalah agaknya budak berdua ni sedang buat?
Bercakap dengan kucing ni ke? Memang itulah hobby budak berdua ni.
Kacau kucing ke? Hobby jugak tu.
Terpegun dengan kucing naik atas kereta? Mmmm....tak mungkin, mereka tak heran dah.
Buli kucing? Alamak, jangan...jangan, beranilah buat, siaplah kena dengan ibu atau ayah kalau berani buat.
Apa-apa pun, nampak comellah kucing tu.
Saja nak rehatkan minda sekejap.
Ok, bye!
Logic will take you from A to B. Imagination will take you everywhere. -Einstein-

RM1 sahaja?

Sakan juga saya bershopping di BookCafe Online ni.
Sebenarnya BookCafe ni di bawah kendalian PTS, salah satu syarikat penerbitan yang glamour di Malaysia ni.
Hari ni saja, saya dah beli beberapa buah buku yang berharga RM1, RM3 dan RM5.
Bukan senang nak dapat peluang begini tanpa bersesak-sesak kan. Kalau pergi ke Big Bad Wolf Sale dah tentunya kena menghadap traffic jam pergi dan balik dan juga kena bersesak-sesak dengan orang yang ramai.
Antara buku-buku yang saya beli:

Hubungan antara hamba dan pencipta merupakan hubungan tertinggi yang yang asasnya adalah akidah.Hamba yang memahami hubungan ini akan memeliharanya agar ianya berterusan sehingga hembusan nafas yang terakhir. Andaikata kita mengatakan mencintai hubungan ini, adakah kita sudah membuktikannya. Pembuktian ini tidak cukup sekadar di mulut sahaja melainkan harus dibuktikan dengan tindakan. Sudahkah tindakan kita membuktikan kita mencintai Allah? Bukankah sebagai makhluk kita harus mengenal siapa pencipta? Amat pelik jika h…

Allahumma yassir wala tu'assir

Semoga dipermudahkan buat anakku menempuhi UPSR hari ini dan hari-hari seterusnya.... dan juga buat semua anak2 yang menempuhinya ....... Semoga mereka diberikan ketenangan dan kejayaan dunia dan akhirat...inshaAllah..amin

Sampai pun depan pintu rumah...

Sabar ya semua, saya akan update nama pemenang. Pemenang-pemenang utama dan saguhati telahpun dihubungi. Ada pemenang yang telah terima buku dan ada yang belum...
Perjalanan saya tidaklah jauh tapi jadi panjang sebab jalan bersimpang siur dan meletihkan! InsyaAllah, akan kembali secepat mungkin. Agi Idup Agi Ngelaban!