nota iklan

Monday, 28 September 2015

RM1 sahaja?

Sakan juga saya bershopping di BookCafe Online ni.

Sebenarnya BookCafe ni di bawah kendalian PTS, salah satu syarikat penerbitan yang glamour di Malaysia ni.

Hari ni saja, saya dah beli beberapa buah buku yang berharga RM1, RM3 dan RM5.

Bukan senang nak dapat peluang begini tanpa bersesak-sesak kan. Kalau pergi ke Big Bad Wolf Sale dah tentunya kena menghadap traffic jam pergi dan balik dan juga kena bersesak-sesak dengan orang yang ramai.

Antara buku-buku yang saya beli:


Hubungan antara hamba dan pencipta merupakan hubungan tertinggi yang yang asasnya adalah akidah.Hamba yang memahami hubungan ini akan memeliharanya agar ianya berterusan sehingga hembusan nafas yang terakhir. Andaikata kita mengatakan mencintai hubungan ini, adakah kita sudah membuktikannya. Pembuktian ini tidak cukup sekadar di mulut sahaja melainkan harus dibuktikan dengan tindakan. Sudahkah tindakan kita membuktikan kita mencintai Allah?
Bukankah sebagai makhluk kita harus mengenal siapa pencipta? Amat pelik jika hamba yang tidak mengenali penciptanya.Sebagai hamba, selayaknya mengabdikan diri sepenuh hati mendedikasikan diri dengan penuh cinta, supaya hubungan yang ada antara hamba dan pencipta terjalin dengan mesra seperti sepasang kekasih.



Banyak lagi buku-buku menarik. Aduhai zaman canggih ni, semuanya di hujung jari!

3 comments:

  1. Wah...beznye....sape xnak murah....
    Baca tajuk ingatkan dpt duit raya rm1, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu dear...paling best bershopping masa sale :)

      Delete
  2. 3 bulan terakhir ni memang kena bertabahlah.. macam2 sale ada.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...