Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Ini Saya

Gambar semua credit to Mr.Google

Pengajaran hari Sabtu

Rutin ibu moden (especially yang bekerja dan tiada maid)
= Kurangkan barang + Ada sistem + Jangan bertangguh (Walaupun badan letih paksakan jugak diri siapkan apa yang perlu...sigh)


Terima kasih Misayuki Hanata

Misayuki Hanata. Best kan nama tu. Cantik nama tu. Sweet. Soft. Kreatif.
Header blognya pun cantik dan sweet tau.
Terima kasih Misayuki Hanata sebab tag saya. Saya terharu sangat di atas ingatan awak Misayuki Hanata.
Saya asyik nak sebut je nama yang sweet ni. Hai Misayuki Hanata.
Sebenarnya saya ditag untuk Liebster Award oleh Misayuki Hanata

Rules
1. Kena ucapkan terima kasih kepada orang yang telah mencalonkan. Korang kena letak link entry korang di blog mereka. 
2. Korang wajib tampal atau tepek kasi ketat gambar "Libster Awards" di blog korang. 
3. Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang. 
4. Berikan 6 fakta tentang diri korang. 
5. Calonkan 5-6 blog yang mempunyai kurang daripada 400 follower yang korang fikir layak dapat Libster Award. 
6. Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon terpilih. 
7. Sila maklumkan kepada calon bahawa mereka telah terpilih untuk menerima Liebster Award.
Soalan-soalan cepu emas untuk saya :)
1. True fact about yourself
Hehe..suspens ni kena …

2.0.1.6

Salam tahun baru 2016! Walaupun dah terlepas keretapi, dah masuk 6 haribulan, tetap nak wish jugak kan...hihi.
Apa ada pada tahun baru? Dengar perkataan BARU je harus semua orang seronok.
Apa-apa yang baru haruslah seronok. Dah tahu dah.
Tapi permulaan Januari di tahun baru belum tentu best especially bila cuti sekolah dah berakhir. Dan bermulalah semula episod sendu pelbagai ragam anak-anak bersekolah. Terutama sekali ibu-ibu yang harus merempit menjadi supir tak berbayar.
Tahun ni memang agak mencabar.  Awal-awal dah kena selalu ingatkan hati supaya lebih tabah huk huk. Yang pastinya tahun ni, perlu bangun tidur seawal 5 pagi kalau tak anak saya ke sekolah tanpa bento lah nampaknya, takut-takut diganti pulak dengan muncung panjang sebab tak nak beli makanan di kantin. Tahun ini jugak saya kena tabah memantau anak lelaki yang dah masuk fasa remaja. Aduhai, suspens tau! Tahu sajalah, cabaran anak-anak remaja zaman sekarang.
Yang pasti tahun ini perlu kuatkan semangat untuk kekalkan p…