nota iklan

Friday, 19 February 2016

Senaman masa mengantuk


(Dapat ni dari e-mail, lama sangat dah, credit to tuanpunya ya)

kalau dah stress atau mengantuk sangat kat opis

amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..
ikut la arahan betul2...



ni ala taichi sikit la... 
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..



wa..wa.. aaa



gerak kekanan kemudian ke kiri..



gerak ke kiri kemudian ke kanan



ikut je ler... jangan terpusing kepala udahla..



tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..



dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje.. 



kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...



buat secara aggresive  pula...
jangan peduli apa orang lain kata..



hilangkan semua stress...



pusingkan kepala...



tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...



akhir sekali
buat joget kucing...
kalau tak hilang juga 
ambil bantal kecik gi tidur kat surau...

6 comments:

  1. Alahai Linda sayangnya kakak tak dapat tengok semua gambar-gambarnya
    Tapi kakak rasa akak ada dpt whatsapp ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak keluar yek :( kalau ramai tak nampak, kena delete lah post ni nampaknya huk huk

      Delete
  2. Hihihi..
    Pic last sekali tu tak tahan akak nak gelak Linda..
    Joget kucing hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulahh...aduhaii kalau kita buat macam mana agak gayanya hehe :p

      Delete
  3. Hahaha!

    Memang kelakar tau. Saya nak ikutlah cara-cara di atas tu tapi cuma takut ngantuk memang hilang, lenguh satu badan tu sampai kena minta MC seminggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha MD, kita buat lembut2 jek melentuk2 :p

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...