Skip to main content

Senaman masa mengantuk


(Dapat ni dari e-mail, lama sangat dah, credit to tuanpunya ya)

kalau dah stress atau mengantuk sangat kat opis

amik masa 7 minit untuk buat

senaman ringan ini..
ikut la arahan betul2...



ni ala taichi sikit la... 

sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...

untuk melegakan bahu dan leher..



wa..wa.. aaa



gerak kekanan kemudian ke kiri..




gerak ke kiri kemudian ke kanan



ikut je ler... jangan terpusing kepala udahla..




tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..



dah tu buat gerakan tangan dan badan...

buat macam happy aje.. 



kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...

buat macam takde masaalah...



buat secara aggresive  pula...

jangan peduli apa orang lain kata..



hilangkan semua stress...



pusingkan kepala...




tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak...



akhir sekali

buat joget kucing...
kalau tak hilang juga 
ambil bantal kecik gi tidur kat surau...

Comments

  1. Alahai Linda sayangnya kakak tak dapat tengok semua gambar-gambarnya
    Tapi kakak rasa akak ada dpt whatsapp ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak keluar yek :( kalau ramai tak nampak, kena delete lah post ni nampaknya huk huk

      Delete
  2. Hihihi..
    Pic last sekali tu tak tahan akak nak gelak Linda..
    Joget kucing hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulahh...aduhaii kalau kita buat macam mana agak gayanya hehe :p

      Delete
  3. Hahaha!

    Memang kelakar tau. Saya nak ikutlah cara-cara di atas tu tapi cuma takut ngantuk memang hilang, lenguh satu badan tu sampai kena minta MC seminggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha MD, kita buat lembut2 jek melentuk2 :p

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kisah pelik tapi benar dengan Lazada

Ceritanya pada bulan Dis 2017, anak perempuan saya teringin sangat nak beli meja study yang sama sebijik dengan abangnya.
 Dah puas merata cari yang lain tapi tetap nak yang sama jugak sebijik huhu :p
Macam ni lah rupanya.

Bila pergi semula ke tempat yang kami beli dulu di Subang Jaya, memang ada stok tapi harganya boleh tahan jugak dah mencecah RM1000 ++.
Rasanya masa beli dulu dalam 2 tahun lepas, harganya murah lagi.
Puas jugak keluar masuk kedai perabot nak cari yang sama atau lebih kurang sama tapi encik suami tak puas hati sebab tak berbaloi dengan kualiti katanya. Saya pun tak arif sangat pasal kualiti perabot ni, pada saya asalkan cantik dan sesuai dengan ruang dah ok sangat lah tu.
Encik suami kata perabot sekarang harapkan mahal je tapi kebanyakannya cuma compressed wood bukannya solid wood. Errkk..apa pulak tu, kata hati saya. Tapi buat-buat je macam faham. Tapi memang tak dinafikan kayu meja study yang kami beli untuk si abang memang nampak kuat dan tiada lapisan laminate…

Mulakan hari dengan senyuman :-)

Assalamua'laikum Selamat Sejahtera Selamat Pagi Salam Ceria
Semoga hari ini kita mampu memulakan hari dengan sebuah senyuman dan berlapang dada serta hati yang bersih dan berfikiran positif walaupun dengan seribu kepayahan, kesukaran dan masalah yang berlegar2 di sekeliling kehidupan kita. Ya, kita takkan mampu menghalang seribu dugaan, rencam dan ragam kehidupan...yang kita mampu lakukan hanyalah menukar cara kita menilai dan menghadapinya... 
Ya Allah, berilah kami ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi kehidupan ini...Amin


Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day.  ~Quoted in P.S. I Love You, compiled by H. Jackson Brown, Jr.
People seldom notice old clothes if you wear a big smile.  ~Lee Mildon
The world always looks brighter from behind a smile.  ~Author Unknown
Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.  ~Author Unknown
Smiling is infectious,
You can catch it like the flu.
Someone smiled at me today,
And I starte…

Senyum itu

Hati yang mengeluh Rasa yang berkecai Pilu yang tertahan
Semua tak terluah
Senyum itu juga terpamer
Hanya yang tahu seolah faham Apa yang ditanggung susuk tubuh itu
Namun lelah dan deritanya Dia simpan diam-diam Dia pendam rapi-rapi
Yang terluah Hanya senyum itu