Skip to main content

Senaman masa mengantuk


(Dapat ni dari e-mail, lama sangat dah, credit to tuanpunya ya)

kalau dah stress atau mengantuk sangat kat opis

amik masa 7 minit untuk buat

senaman ringan ini..
ikut la arahan betul2...



ni ala taichi sikit la... 

sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...

untuk melegakan bahu dan leher..



wa..wa.. aaa



gerak kekanan kemudian ke kiri..




gerak ke kiri kemudian ke kanan



ikut je ler... jangan terpusing kepala udahla..




tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..



dah tu buat gerakan tangan dan badan...

buat macam happy aje.. 



kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...

buat macam takde masaalah...



buat secara aggresive  pula...

jangan peduli apa orang lain kata..



hilangkan semua stress...



pusingkan kepala...




tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak...



akhir sekali

buat joget kucing...
kalau tak hilang juga 
ambil bantal kecik gi tidur kat surau...

Comments

  1. Alahai Linda sayangnya kakak tak dapat tengok semua gambar-gambarnya
    Tapi kakak rasa akak ada dpt whatsapp ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak keluar yek :( kalau ramai tak nampak, kena delete lah post ni nampaknya huk huk

      Delete
  2. Hihihi..
    Pic last sekali tu tak tahan akak nak gelak Linda..
    Joget kucing hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulahh...aduhaii kalau kita buat macam mana agak gayanya hehe :p

      Delete
  3. Hahaha!

    Memang kelakar tau. Saya nak ikutlah cara-cara di atas tu tapi cuma takut ngantuk memang hilang, lenguh satu badan tu sampai kena minta MC seminggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha MD, kita buat lembut2 jek melentuk2 :p

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mulakan hari dengan senyuman :-)

Assalamua'laikum Selamat Sejahtera Selamat Pagi Salam Ceria
Semoga hari ini kita mampu memulakan hari dengan sebuah senyuman dan berlapang dada serta hati yang bersih dan berfikiran positif walaupun dengan seribu kepayahan, kesukaran dan masalah yang berlegar2 di sekeliling kehidupan kita. Ya, kita takkan mampu menghalang seribu dugaan, rencam dan ragam kehidupan...yang kita mampu lakukan hanyalah menukar cara kita menilai dan menghadapinya... 
Ya Allah, berilah kami ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi kehidupan ini...Amin


Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day.  ~Quoted in P.S. I Love You, compiled by H. Jackson Brown, Jr.
People seldom notice old clothes if you wear a big smile.  ~Lee Mildon
The world always looks brighter from behind a smile.  ~Author Unknown
Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.  ~Author Unknown
Smiling is infectious,
You can catch it like the flu.
Someone smiled at me today,
And I starte…

Kenapa kita susah nak fokus?

Haaaa kann....lain kali fokus lah sikit!

Ada kajian menunjukkan zaman sekarang ni makin susah nak fokus dan banyak distractions...setuju tak?
Especially zaman serba canggih, zaman IT dan teknologi ni kan. Saya dulu nak switch on computer pun takut, kot2 salah kang meletup pulak...tapi budak sekarang ulangkaji pun guna Score A, playstation lah...computer game lah, PSP lah...sekarang ipad lah pulak, umur tak sampai 2 tahun dah ada ipad tu! perrghh..

mmm...ntah no komen...
Tapi jom kita baca sikit pasal beberapa tips yang diberikan oleh seorang pakar psikologi, Dr. Lucy Jo Palladino, untuk menangani  masalah concentration killers ni...

Culprit 1 : Social Media
FB, twitter, myspace...entah segala benda tulah....


Solution masalah 1
Senang je, jangan log in waktu tengah buat kerja. Log in waktu break sahaja, kalau tak boleh jugak, disconnect from internet masa buat kerja. Jadikan macam reward lah, siap keje, baru lah log in..

Culprit 2 : E-mail overload
Camne nak buat? Samalah jugakk..tetapkan …

Giveaway Pertama ;)

Dah lama jugak teringin nak buat giveaway. Tapi asyik bertangguh memang tak jadi...bak kata orang tua-tua "Kerja bertangguh tak menjadi" ...huhu
Lagipun nervous nak try sebabbb...blog picisan ni tak glamour pun, jadi terfikir entah ada sambutan entahkan tidak...mmmm :p
Hari ni entah kenapa rasa nak buat giveaway yang pertama.
Terasa nak bagi buku ni untuk hadiah giveaway saya yang pertama ni..
Cara nak join giveaway ni simple je. 
Pertama, jadi follower blog Nota dan Kopi ni.
Kedua, share kan tentang giveaway ni, tak kisahlah nak buat mcm mana. Nak buat entry ke, nak tinggalkan komen ke...nak paksa orang masuk ke...hikhik
Biasanya orang buat giveaway berapa lama yek? Hehe teruk betul tuan punya blog ni kann :p
Ok, sampai hari Ahad depan 31 Mei 2015.
Jemputlah masuk ya, sudi-sudikan lah yek huhu (ok memang nervous nak publish entry ni..erkkk)