Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

Flash Sale!

Dapat e-mail pagi-pagi tadi, terkejut saya dibuatnya. Ingatkan dah terlepas, nasib baik masih ada peluang. Yelah, bayangkan...sebuah buku berharga seringgit je. Eh betul ke ni? Entahlah, rasa tak percaya pun ada. Apa-apa pun esok saya akan cuba, kalau berjaya nanti saya akan sharekan ya.
FLASH SALE! Cuba rujuk link di atas untuk maklumat lanjut. Tengoklah tajuk-tajuk yang di offer tu. Memang tajuk-tajuk baru tau. Silap-silap pukul 12 malam ni saya dah siap beli, insyaAllah kalau mata mampu bertahan hihi :p
Cerita pasal flash....
Siapa tengok cerita Supergirl? Suka tengok Flash dengan Supergirl tapi sayang sebab Flash ada dalam satu episod je.. mmmm...lagipun Supergirl falling for another man :(

SIMPAN CHALLENGE

Perkongsian SIMPAN CHALLENGE ini ialah perkongsian dari kempen oleh Abang Abu  yang saya subscribe e-mailnya pada tahun 2009. Dah lama betul tu! 7 tahun lepas.
Mugkin ramai juga yang telah subscribe kempen yang sama. Azam hari ni nak clearkan inbox e-mail yang dah mencecah 3000++. Jadi terjumpa e-mail lama-lama.
Info yang dah lapuk kita delete je sepantas kilat. Info-info yang berguna ni rasa nak kongsi dengan semua. Itupun ada sebahagian yang mungkin saya dah terdelete. Sedih betul.
Jom menyimpan! Sikit-sikit lama mesti jadi bukit. Lagi-lagi sempena tahun 2016 yang rata-rata temanya adalah penjimatan.
Simpan Challenge Tip Bersama Abang Abu
TIP HARI #1 : Sediakan Tabung (Siap!)
Hari pertama AbangAbu mahu anda sediakan satu tabung kosong. Sediakan satu tabung kosong (container kosong). Jangan beli! sebaliknya gunakan yang mungkin sudah ada didalam rumah anda.
Mulai hari ini semua duit syiling yang anda bawa pulang kerumah hendaklah dimasukan kedalam tabung ini. Duit syiling yang anda jumpa di l…

Sharing is Caring... (source Unknown)

SOMEONE HAS WRITTEN THESE 10 BEAUTIFUL LINES. READ and TRY to UNDERSTAND the DEEPER MEANING of THEM.  1). PRAYER is not a "spare wheel" that YOU PULL OUT when IN trouble, but it is a "STEERING WHEEL" that DIRECT the RIGHT PATH THROUGHOUT LIFE. 
2). Why is a CAR'S WINDSHIELD so LARGE & the REAR VIEW MIRROR so small? BECAUSE our PAST is NOT as IMPORTANT as OUR FUTURE. So, LOOK AHEAD and MOVE ON. 
3). FRIENDSHIP is like a BOOK. It takes a FEW SECONDS to BURN, but it TAKES YEARS to WRITE.
4). All THINGS in LIFE are TEMPORARY. If they are GOING WELL, ENJOY them, they WILL NOT LAST FOREVER. If they are going wrong, don't WORRY, THEY CAN'T LAST LONG EITHER. 
5). Old FRIENDS are GOLD! NEW friends are DIAMONDS! If you GET a DIAMOND, DON'T FORGET the GOLD! To HOLD a DIAMOND, you ALWAYS NEED a BASE of GOLD! 
6). Often when WE LOSE HOPE and THINK this is the END, GOD SMILES from ABOVE and SAYS, "RELAX, SWEETHEART; it's JUST a BEND, NOT THE END!" 
7).…

#mentalitijamban ?

TENANG

Setiap kali saya melihat pokok-pokok ni saya rasa tenang... Especially bila ada tunas baru yang tumbuh...rasa bahagia!


Salam Jumaat :)