Skip to main content

Yeayyy....sekolah dah bermula!

Bermula semula rutin bangun masak seawal pagi.

Kelam kabut antara kerja dan urusan sekolah anak2.
Bermula aktiviti hantar dan ambik anak2 ke sekolah. Tiap2 hari 3 round; pagi, tengahari dan petang. Bilalah agaknya dapat berhenti keje huhu.
Tak sabar tunggu hari Jumaat. Harap2 tahun ni tak banyak kena pergi kursus. 
Anak2 relax. Ibunya yang nervous terlebih. 
Ya Allah, mohon agar dipermudahkan. Aamiinn.

Comments

  1. Omma nervous sampai tak boleh tidur malam tadi sebab takut terbangun lambat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii kesiannnya....pengorbanan seorang ibu...

      Delete
  2. Hihi... biasalah tu.
    Kakak tahun ini macam free sikit sebab anak yg last pun dah duduk asrama
    Jadi bangun sediakan utk diri sendiri ajelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnyaa kakZakie....lepas penat berhempas pulas urus anak2 kan..

      Delete
  3. selamat tahun baru.. semoga dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  4. salam tahun baru...mulalah rutin kelam-kabut kita. samalah saya pun uruskan anak-anak sendiri memandangkan suami kerja jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga dipermudahkan untuk Fyda juga :)

      Delete
  5. semoga dipermudahkan urusan kita semua utk hari2 akan datang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kisah pelik tapi benar dengan Lazada

Ceritanya pada bulan Dis 2017, anak perempuan saya teringin sangat nak beli meja study yang sama sebijik dengan abangnya.
 Dah puas merata cari yang lain tapi tetap nak yang sama jugak sebijik huhu :p
Macam ni lah rupanya.

Bila pergi semula ke tempat yang kami beli dulu di Subang Jaya, memang ada stok tapi harganya boleh tahan jugak dah mencecah RM1000 ++.
Rasanya masa beli dulu dalam 2 tahun lepas, harganya murah lagi.
Puas jugak keluar masuk kedai perabot nak cari yang sama atau lebih kurang sama tapi encik suami tak puas hati sebab tak berbaloi dengan kualiti katanya. Saya pun tak arif sangat pasal kualiti perabot ni, pada saya asalkan cantik dan sesuai dengan ruang dah ok sangat lah tu.
Encik suami kata perabot sekarang harapkan mahal je tapi kebanyakannya cuma compressed wood bukannya solid wood. Errkk..apa pulak tu, kata hati saya. Tapi buat-buat je macam faham. Tapi memang tak dinafikan kayu meja study yang kami beli untuk si abang memang nampak kuat dan tiada lapisan laminate…

Mulakan hari dengan senyuman :-)

Assalamua'laikum Selamat Sejahtera Selamat Pagi Salam Ceria
Semoga hari ini kita mampu memulakan hari dengan sebuah senyuman dan berlapang dada serta hati yang bersih dan berfikiran positif walaupun dengan seribu kepayahan, kesukaran dan masalah yang berlegar2 di sekeliling kehidupan kita. Ya, kita takkan mampu menghalang seribu dugaan, rencam dan ragam kehidupan...yang kita mampu lakukan hanyalah menukar cara kita menilai dan menghadapinya... 
Ya Allah, berilah kami ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi kehidupan ini...Amin


Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day.  ~Quoted in P.S. I Love You, compiled by H. Jackson Brown, Jr.
People seldom notice old clothes if you wear a big smile.  ~Lee Mildon
The world always looks brighter from behind a smile.  ~Author Unknown
Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.  ~Author Unknown
Smiling is infectious,
You can catch it like the flu.
Someone smiled at me today,
And I starte…

Senyum itu

Hati yang mengeluh Rasa yang berkecai Pilu yang tertahan
Semua tak terluah
Senyum itu juga terpamer
Hanya yang tahu seolah faham Apa yang ditanggung susuk tubuh itu
Namun lelah dan deritanya Dia simpan diam-diam Dia pendam rapi-rapi
Yang terluah Hanya senyum itu