Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

Isnin yang penat

Salam semua. Dah lama rasanya terabai blog picisan ni. Biasalah tu...alasan-alasan cliche yang biasa; sibuk, tak cukup masa, tiada idea nak tulis apa.....
Pagi-pagi isnin ni rasa macam tak cukup dos kopi.....

Rasa macam nak secawan kopi lagi.


Kalau dapat seteko kopi baru hilang mengantuk saya agaknya.

Mungkin dah sampai masanya untuk saya bercuti.
Ambil masa berehat dan tenangkan fikiran.
Dah lama tak dapat cuti yang betul-betul berkualiti. Kalau bercuti pun ada saja dapat phone call dari pejabat. Ataupun arahan-arahan kerja yang datang dari whatsapp.
Tanpa kita sedar yang kita sebenarnya kurang dapat rehat yang berkualiti....setuju tak?
Teringat pulak conversation saya dengan anak perempuan saya berumur 8 tahun.
Saya terangkan pada dia tentang orang yang telah bersara tu maksudnya apa. Dan saya cerita biasanya ramai orang bersara pada umur 60. Bila saya beritahu dia yang saya tidak pilih untuk bersara pada umur 60 tetapi cukup sampai umur 56, terus dia menjawab "Terima kasih Ib…