nota iklan

Wednesday, 7 March 2012

Tetiba feeling....hehe

Dah nak dekat seminggu saya bercuti...hooray!
ye ke hooray.....ishhhh jaga anak yg umur 2 tahun lebih tu kena chicken pox yek....
tapi bestlah jugak duduk rumah boleh buat apa yg patut
in the mean time saya buat jugak keje2 ofis dari rumah, hantar maklumbalas, compiling data, written tasks, mmmm tetiba teringat zaman2 study dulu....wah bestnya study...
rasa mcm nak sambung study...tapi umur dah masuk 35 this year, and syarat untuk apply scholar belajar mesti umur tak lebih 40 tahun, yess, mmg ada another 5 years but then saya baru je dpt bertukar ke tempat kerja yg sgt dekat dengan rumah, fuhhhh dah 10 tahun saya menunggu nak kerja situ tau, budget mestilah nak keje kat situ at least for another 10 years, hehe berangan, itupun kalau tak ditukarkan lah kan....
then anak yg sulung tahun ni darjah 3, rasanya saya kena lepas kan dia upsr dulu baru nak fikir nak sambung belajar lagi, takpe informal education pun everyday boleh dapat, life is about learning new things or at least understand more, appreciate more, what is happening around us with each passing days.....ewahhhhh

citer psl cuti ni, semlm anak saya dah ok sikit, so saje saya bwk ke sacc mall shah alam...oppss jgn risau ok, dah kering dah chicken pox dia, tak contagious dah punyaaa...
jenjalan tetiba feeling nak beli bunga, so pegilah KK Home Decor kt 4th floor kalau x silap, mak aiiii rupanya tgh pesta bunga, patutlah tetiba saya fefeeling bunga hehe..

lagilah tgk wedding Lisa Surihani (cantiknya dia!) dengan Yusry kru, mmm depa nampak sgt sweet and loving together, love is in the air!

padahal anak saya dah tertido kt bahu, punyalah letih mendukung tapi saya sgt gigih ok, mencari2 gubahan bunga idaman hati....lagipun saya letih mengemas coffee table kt rumah yg selalu jadi tpt lambakan permainan,, suratkhabar etc etc...ishhhh bengang jek menengoknya, so saya fikir kena beli pasu bunga yg agak besar do nak letak kt situ dgn harapan semua org faham, haaa semua org? husband dgn anak2 jek kt rumah, rasa dorang faham ke...huhu

nampak lah vase warna putih rege rm29.90, then ckp kt staff situ saya nak bungan tulips ewahhhh....so dah warna yg saya nak, sekuntum tulip rm 9.90, entah brp lah dia nak utk penuhkan pasu tu, saya main angguk2 jek sbb anak dah tidor, tgn pegang brg pulak, wahhhh selambanya saya menghabiskan duit yg xdelah byk sgt tu, tapiii xpelahhhh....sekali sekala..
tetiba dorang kata sbb pasu besar, so kena bayar upah rm30 utk gubah, emmm oklah...
dorang check nama saya dalam sistem valid lg sebagai ahli, padahal since 2010 sy xde beli barang dah kt situ, nasib baik...so sementara dorang gubah tu burn lah duit saya rm127.20 utk gubahan bunga saya ini tadaaa


wahhh seronoknya! tak dpt pegi europe mcm yusry dgn lisa, dapat tulips palsu kat rumah pun oklah tuuuuu...pasrahlah jek lah husband saya tgk bunga saya....
soalan pertama dia "bunga betul ke tipu ni?" soalan kedua "klu berabuk macamana nak bersihkan?" 
jawapannya..."bunga tipu..."" berabuk, lappp..." hehehe...

rumah saya mmg jarangggggg pun beli bunga2 palsu ni, ni plg besar sy ada ok, mood jakun sikit...
malam tu pegi hantar dan ambil anak tuisyen pulak, selalu bukak IKIM, semlm bukak LITEFM, ada love songs...wahhhhh bebetul fefeling ni.....ni kes tgk Lisa-Yusry lah ni hehe...

Love is in the air!

4 comments:

  1. View from top tuh, sungguh menarik.I love tulipsss too!tapi Roses no.1 la.ekeke. Teringat pulak habiskan duit beli bunga rose yg nmpk mcm real, sekuntum RM12.ha!hambik!hehe...soklan sama gak my hb tanya.hehehe

    ReplyDelete
  2. haha...tulah Yayansmum, bila dah teringin tu, mcm x ingat dunia dah hehe....tp tulah, terbayang bila dah berhabuk nanti ehhh....haru gak nak bersihkan hehe

    ReplyDelete
  3. Kak Nur..cantik vase + tulip tu...terpesona

    ReplyDelete
  4. Alin, tulahh...terpesona kan :-) tapi kannn....klu berabuk, jenuh jugak nak bersihkan......hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...