nota iklan

Tuesday, 1 March 2011

kenapa lah...



asik sakit jek kepala ni...

makin banyak benda nak settle, makin kerap sakit sakit kepala, mengganggu produktiviti sungguh! huhuhu...
makin sakit kepala, makin tension, makin byk keje tak siap, makin sakit kepala....perrgghhh dah jadik cycle pulak dah! nasib baik ada panadol actifast....aduhaiiiii bosan sungguh

jom share info sikit; penyebab2 sakit kepala:

  • Alcohol, caffeine, or other drug use or withdrawal. - ni masalah utama aku ni, aku caffeine addict!
  • Coughing or sneezing.
  • Dehydration.
  • Dental problems or procedures, such as pain from grinding the teeth or from a root canal.
  • Eating or drinking cold foods and fluids.
  • Emotional stress. - ini memang antara faktor utama lah ni
  • Exposure to smoke or fumes from chemicals, including carbon monoxide.
  • Eyestrain. - yg ni pun satu, asyik mengadap komputer, makin bertambah power speck aku
  • Fever.
  • High altitude. Lower oxygen levels at high altitudes can cause headaches.
  • High blood pressure (hypertension). - bahaya jugak ni, kena check tekanan darah selalu
  • Medical procedures, such as the aftereffects of a lumbar puncture (spinal tap).
  • Medicines. Many medicines can cause headaches.
  • Muscle strain in the neck, upper back, or shoulder muscles. - yg ni pun masalah aku ni...
  • Upper respiratory infections.
  • Premenstrual syndrome.
 Source : medical websites

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...