nota iklan

Tuesday, 8 March 2011

sedihnya...tak aci tau

nak tahu tak kalau org tanya hobi aku....aku jawab....of course baca buku yg pertama....pastu pastu pastu mesti ada melancong....huhuhu...tapi kan aku tak pernah pun pergi melancong hahaha...maksud aku oversea lah...dalam negara adalah jugak sikit2, taklah selalu..
tapi kalau tanya husband aku, dia mmg tak suka sgt berjalan...hobi dia melepak kat rumah tengok tv....dia paling lah tak suka kalau kena pegi mana2 outstation...selalu gak dia tolak..
tapiii keje baru ni asyik kena jln jek dia ...waaaaa tak aci....
hari ni husband aku nak pegi Korea, sedih lah tinggal bertiga jek....bulan depan dia nak pegi Sweden pulak...lagi lah nak nangis sbb tak dpt ikut huhu. Tahun lepas dia dah pegi Sweden tapi aku tak jealous sgt sbb masa tu tgh winter, suhu -20 degree celcius. Tapi sekrg ni tgh spring tau spring.....dorang kata spring sgt cantik kat sana....
mmmmm....tak larat aku nak sedih dalam hati tau.....dah time aku nak kena siapkan assignments yg melambak ni....lagi sekali aku rasa nak nangis tau sbb byk lagi tak siap hehehe....
sedih tau korang...sedih sedih huk huk...huk

tapi sbb aku tak dpt pegi aku nak cari info sikit lahhh...pasal tpt dia nak pegi tu...Busan, Korea...JOM KITA PERGI!


Busan, a bustling city of approximately 3.6 million residents, is located on the southeastern tip of the Korean peninsula. The size of Busan is 767.35km² which is 0.8% of the whole land of the Korean Peninsula. The natural environment of Busan is a perfect example of harmony between mountains, rivers and sea. Its geography includes a coastline with superb beaches and scenic cliffs, mountains which provide excellent hiking and extraordinary views, and hot springs scattered throughout the city. Busan enjoys four distinct seasons and a temperate climate that never gets too hot or too cold.
Busan is the second largest city in Korea. Its deep harbor and gentle tides have allowed it to grow into the largest container handling port in the country and the fifth largest in the world. The city's natural endowments and rich history have resulted in Busan's increasing reputation as a world class city of tourism and culture, and it is also becoming renowned as an international convention destination.

Busan, a city of beautiful mountains, rivers and the sea, is also a important cultural city.
It has four seasons : Spring, Summer, Fall and Winter. The annual average temperature is 15°C.
Busan has strong winds compared to other areas in Korea. Spring begins in March and ends in late June. Cherry blossom trees bloom in late March.
The weather in Busan is milder than in inland and northern areas, and many tourists visit Busan throughout the year all seasons because of the nice weather and beautiful scenery.

 Geoga Grand Bridge seen in the Air above Gadeok IsBusan Asiad Main Stadium A Sea of Clouds in Mt. BongnaeThe Fountain in Busan Station

mmm.....nampak best jugak kan? ingat masa husband aku balik dari Sweden tahun lepas, dia kata seronoknya dah sampai Malaysia, tak seronok kat negara orang, pastu sampai rumah dia kata, wahhh....dah sampai pun tempat paling best dalam dunia..hahaha...boleh gitu? kalau tak, takde lah peribahasa hujan batu negara orang, hujan emas negara sendiri, ye tak....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...