Skip to main content

1.4.14 #doabuatMH370

Ambil masa untuk relaks sekejap hari ni...
Esok nak kena pergi hospital, nak further check-up masalah kesihatan yang dah tak diambil berat sejak tahun lepas, sebabnya;
1) Penakut nak jumpa doktor dan nak buat operation
2) Asyik bertangguh ambil cuti nak jumpa doktor sebab keje tak pernah habis dan dateline bertubi2
3) Risau nanti kena cuti sebulan tak boleh drive, sapa nak hantar dan ambil anak sekolah
4) Macam2 alasan lagi lah...:(

Doakan semoga doktor takde jumpa apa2 yang serius esok....aminnn...


Terima kasih kepada semua yang masih sudi singgah dan komen.
Walaupun saya tak sempat reply komen rakan2 semua tapi saya amat menghargainya. Sempat juga berBW cuma kadang2 sempat baca je tapi tak sempat nak komen...
Terima kasih semua. Salam Sayang!

Saya amat menghargai kalian :)

Comments

  1. Assalamualaikum kak, sakit apa ni? semoga dipermudahkan segala urusan kamu. jangan takut2 ye... banyakkan berzikir~~~

    ReplyDelete
  2. kesihatan kena ambik serius kak..tak blh pandang remeh..nnt melarat

    ReplyDelete
  3. semoga segalanya dipermudahkan yer... Farah doakan, In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  4. Assalam

    sakit apa yer? Pergi lah cek...jangan takut...cepat buat rawatan cepat baik...

    ReplyDelete
  5. Salam April... in shaa Allah.. semoga dipermudahkan segala2nya.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya dipermudahkn ya..moga sentiasa sihat.

    ReplyDelete
  7. Salam saya 1st time singgah sini.

    ReplyDelete
  8. be cool ...hope semuanya selamat...

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan ya... InsyaAllah...
    ^__^

    ReplyDelete
  10. Semoga semuanya ok saja. Memang gitulah kita, Linda. Diri sendiri letak paling last sekali. Anak-anak dan suami share tempat pertama dalam serba-serbi. Saya pun takut jugak part-part doktor ni. Selama ni dua kali aje masuk hospital dan kedua-duanya sebab bersalin.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mulakan hari dengan senyuman :-)

Assalamua'laikum Selamat Sejahtera Selamat Pagi Salam Ceria
Semoga hari ini kita mampu memulakan hari dengan sebuah senyuman dan berlapang dada serta hati yang bersih dan berfikiran positif walaupun dengan seribu kepayahan, kesukaran dan masalah yang berlegar2 di sekeliling kehidupan kita. Ya, kita takkan mampu menghalang seribu dugaan, rencam dan ragam kehidupan...yang kita mampu lakukan hanyalah menukar cara kita menilai dan menghadapinya... 
Ya Allah, berilah kami ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi kehidupan ini...Amin


Today, give a stranger one of your smiles.  It might be the only sunshine he sees all day.  ~Quoted in P.S. I Love You, compiled by H. Jackson Brown, Jr.
People seldom notice old clothes if you wear a big smile.  ~Lee Mildon
The world always looks brighter from behind a smile.  ~Author Unknown
Life is like a mirror, we get the best results when we smile at it.  ~Author Unknown
Smiling is infectious,
You can catch it like the flu.
Someone smiled at me today,
And I starte…

Kisah pelik tapi benar dengan Lazada

Ceritanya pada bulan Dis 2017, anak perempuan saya teringin sangat nak beli meja study yang sama sebijik dengan abangnya.
 Dah puas merata cari yang lain tapi tetap nak yang sama jugak sebijik huhu :p
Macam ni lah rupanya.

Bila pergi semula ke tempat yang kami beli dulu di Subang Jaya, memang ada stok tapi harganya boleh tahan jugak dah mencecah RM1000 ++.
Rasanya masa beli dulu dalam 2 tahun lepas, harganya murah lagi.
Puas jugak keluar masuk kedai perabot nak cari yang sama atau lebih kurang sama tapi encik suami tak puas hati sebab tak berbaloi dengan kualiti katanya. Saya pun tak arif sangat pasal kualiti perabot ni, pada saya asalkan cantik dan sesuai dengan ruang dah ok sangat lah tu.
Encik suami kata perabot sekarang harapkan mahal je tapi kebanyakannya cuma compressed wood bukannya solid wood. Errkk..apa pulak tu, kata hati saya. Tapi buat-buat je macam faham. Tapi memang tak dinafikan kayu meja study yang kami beli untuk si abang memang nampak kuat dan tiada lapisan laminate…

Khalifah Model School (Secondary)

Subhanallah....tak sangka! itulah ungkapan pertama saya ketika mengetahui tentang perkara ini...

saya sebenarnya telah maklum tentang khalifah method institute ini sejak saya masih lagi di tahun akhir pengajian saya di sebuah universiti tempatan.... dan kebetulan salah seorang daripada pensyarah saya juga amat aktif dalam aktiviti2 khalifah method institute...

maklumat yg saya ada pada waktu itu hanyalah sedikit sebanyak tentang pengasasnya iaitu seorang pakar psychology berbangsa Amerika (kalau tak silap) yang telah memeluk agama Islam...

sebuah sekolah rendah di ampang telah beroperasi menggunakan kaedah khalifah ini...dan tidak sangka rupanya sebuah sekolah menengah juga telah dibuka!

saya dapat ini dari blog Ustaz Hasrizal yang juga merupakan salah seorang drpd board of directors!



saya pernah juga post tentang khalifah method ini dalam entry terdahulu di sini ...di mana saya merungut seringkali tidak dapat mengikuti seminar yg diadakan oleh khalifah institute....hehe

tapi Alhamdul…