nota iklan

Friday, 8 January 2016

Terima kasih Misayuki Hanata

Misayuki Hanata.
Best kan nama tu.
Cantik nama tu. Sweet. Soft. Kreatif.

Header blognya pun cantik dan sweet tau.

Terima kasih Misayuki Hanata sebab tag saya.
Saya terharu sangat di atas ingatan awak Misayuki Hanata.

Saya asyik nak sebut je nama yang sweet ni.
Hai Misayuki Hanata.

Sebenarnya saya ditag untuk Liebster Award oleh Misayuki Hanata


Rules

1. Kena ucapkan terima kasih kepada orang yang telah mencalonkan. Korang kena letak link entry korang di blog mereka. 
2. Korang wajib tampal atau tepek kasi ketat gambar "Libster Awards" di blog korang. 
3. Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang. 
4. Berikan 6 fakta tentang diri korang. 
5. Calonkan 5-6 blog yang mempunyai kurang daripada 400 follower yang korang fikir layak dapat Libster Award. 
6. Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon terpilih. 
7. Sila maklumkan kepada calon bahawa mereka telah terpilih untuk menerima Liebster Award.

Soalan-soalan cepu emas untuk saya :)

1. True fact about yourself

Hehe..suspens ni kena jawab yang true je tau :p

Saya anak sulung dari 3 org adik beradik.
Saya orang Johor yang lahir di Penang.
Saya duduk asrama since umur 13 tahun.
Antara pengalaman paling best semasa bersekolah di Taiping, Perak.
Saya student sains yang minat sastera.
Peminat nescafee/kopi tegar.
Suka tulis nota.
Paling suka lepak baca buku.
Masa kecik-kecik suka panjat pokok.
Kalau makan make sure licin, dah terbiasa mak ajar dari kecik.

Ehh dah banyak kan....ok cukup cukup...takut merapu pulak nanti..

2. Siapa yang saya akan cari dulu kalau dalam kesusahan? Sebab?

Husband saya. Sebab dia dah faham benar yang saya memang selalu terover panic...hihi

3. Best memories ever

Semua memories dengan family. Tak kisah happy ke penuh cabaran ke. Yang penting kita ada family!

4. Jenis sports yang disukai
Trek
Memanah

Tapi memang tak aktif dah, harap semput je takde stamina dek kerana lemak-lemak tepu ni..haishh

5. Suasana yang menjadi favourite

Lepak, santai, rileks dan yang seangkatan dengannya...
Lagi best kalau ada lagu-lagu romantik

6. Target yang perlu dicapai untuk tahun 2016

Target yang dah bertahun-tahun gagal dicapai sejak 2009. Nak turun berat badan! Huk huk sadis sungguh :(

ok....dah habis...

Untuk soalan-soalan dan blog-blog yang saya perlu tag, saya akan sambung dalam entry seterusnya ya :)

Bye korang...jumpa lagi

3 comments:

  1. nama memang unik dan sweet...Farah pun suka sebut...

    ReplyDelete
  2. Orang Johor ya, Linda. Samalah kita. Saya 'keluar' rumah lewat sikit, semasa umur 16 tahun tapi lepas tu memang jarang-jaranglah ada di rumah kecuali masa cuti sekolah atau cuti semester ^_^

    Banyak jugalah boleh tahu tentang kawan-kawan kalau ditag dek Liebster Award ni :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...