nota iklan

Thursday, 23 October 2014

Mengelakkan huru-hara?

Cuba tengok gambar ni?
Nampak tak apa yang saya nampak?


Tak payah fikir sangat pun kan, sekali pandang memang dah  nampak bersepah dah kann!
Teruk memang teruk huhu...
Actually, surat2 tu semua dah sort out dan diambil tindakan tapi belum sempat difailkan :(

Dan satu lagi kelemahan saya...selalunya orang akan minta tolong pembantu yang memang kerja dia failkan surat2, tapi saya suka buat sendiri...entahlah kenapa...perlu improve lagi bab delegate kerja...

Kalau tak saya akan ada banyak kerja nak buat di luar kemampuan saya...kann...

Dah...dah...stop membebel, masa untuk mengemas!
Action creates change!

Jangan nak dekat audit 5S je baru sebuk nak mengemas...setakat lakonan sehari tak bestlah ...
Saya masih lagi berusaha untuk jadi seorang yang organized dan STAY organized...
huhu..bukan mudah rupanya; halangan terbesar ialah masa dan tenaga. Kadang2 semangat membuak2 dah nak mengemas tapi tiada masa. Kadang2, masa ada tapi masa tu pulak tenaga takde...tak sihatlah, kurang semangat lah..macam2...wahhh penuh dengan alasan kan hidup ni...

oklah bye...saya perlu kemaskan hidup saya...hehe :p

"There is place for everything, and when everything is in its place, life runs a lot smoother."
-Debbie Lillard, Professional Organizer -

9 comments:

  1. Ibu yang lakonan sehari tu memang tak lepas lagi kalau agensi kerajaan..hahaha..

    ReplyDelete
  2. saya buat report..saya kena setelkan report..saya kena filing..oh semua saya kalo bab documentation lah..fening..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii kesiannya semua kena buat ya...

      Delete
  3. Sama la kita...sy dari dulu suka buat sendiri semuanya..mmg tak reti nak delegate keje...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh YM, sama mmg fail bab delegate..kt rumah pun hehe

      Delete
  4. dulu time kerja meja fai pun selalu bersepah macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...makin bersepah makin pening kan Fai..

      Delete
  5. Samalah dengan saya. Suka nak buat kerja dari A sampai Z. Semua saya. Lepas tu mengeluh. Bila penat, komplen. Hihihi.... Nasib baik meja saya belum jadi separah ni, Linda ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...