nota iklan

Tuesday, 22 October 2013

Peluang untuk jadi glamour jangan ditolak

Saya tak pernah pun terfikir nak jadi glamour tau...
Saya ni kan pemalu, tak reti lah nak menonjolkan diri...biarlah lemak2 badanku ini saja yang menonjol...huhu nangis dulu ;-p

Ahad lepas macam biasalah...rutin hujung minggu yang lebih busy dari hari kerja 
Punyalah banyak backlog kerja2 rumah nak buat tak payah ceritalah..
Lagi satu part yang paling saya tak suka sebenarnya hahaha...tapi rahsia tau...ialah part nak beli barang2 dapur esp barang2 basah...haha pemalas punya ibu...

Husband decide nak pegi carrefour...opsss sekarang dah tukar nama kan? tapi tak ingat pulak apa yek nama baru dia...mmm takpelah tak penting 

Tengah kitaorg pilih2 barang nak beli tetiba ada org bagi salam...terus terfikir...ehhhh kat sini pun ada org nak mintak derma kot
Tengok2 ada sorang promoter rupanya tengah nak tanya tentang susu apa yg anak saya minum
So bagitau lah dia actually anak2 saya ni selalu minum fresh milk je pun, susu tepung kalau kat nursery je, kalau kat rumah mmg minum fresh milk je pun
Senang kan kerja ibu dia? patut lah tak kurus2..

Then promoter tu kata actually Dumex tengah buat promotion nak bagi susu free tapi kena isi borang sikit then kena ambik gambar...
haaaa? kena isi borang? ambik gambar?
ish ish...saya pun mula lah nak buat alasan, malaslah nak isi borang hehe sebab husband nak cepat...sebab husband saya ni selalu memang tak gemar benda2 camni...

Tapi kitaorg pegi je lah kat booth tu sebab si abang ni nak rasa susu tu
Bila dah rasa, alahaiii sedaplah pulak dia kata, rasa yogurt, bau pun macam blackcurrant sikit2...
mmm...takpelah saya kata saya nak tanya husband dulu sebab nanti husband bising pulak...
tetiba husband saya kata "takpelah, pegi lah ambik gambar tu..." huhu...laaa pulak...sebenarnya saya pun malas tapi bila si abang dah buat muka mengharap lah pulak nak susu tu, so pergi je lah semula kat booth tu
Kena isi borang keahlian dumex dulu
Pastu kena tulis something kat board warna merah bentuk love
Saya pun takde idea nak tulis apa, tulis thank you je lah pun


Then sesi ambik gambar
Tapi si adik pulak tetiba datang mood taknak bergambar, terpaksa dukung dia...itupun dia tak nak pandang camera


huhu...tengoklah muka poyo ibu dia tu...malu lah pulak....abang lah paling happy sekali yek abang
saya tak nak bergambar sebenarnya tapi dorang suruh jugakkk...

so, jadilah camni... gambar kitaorg yg dia dah lekatkan atas love merah dgn kata2 thank you tadi  diletakkan bersama2 dengan gambar2 lain..


Tengoklah, org lain dah lama glamour dah pun...saya yg jakun terlebih haha....

Itu je lah pun citer saya yg tak glamour ni...huk huk sedih lah pulak
btw, inilah susu yg kitaorg dapat tu
Alhamdulillah...entah bila lah nak habis susu ni agaknya...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...