nota iklan

Monday, 13 January 2014

Permulaan tahun yang bengang

怒った (Japanese)
arg (Swedish)
கோபம் (Tamil)
โกรธ (Thai)
kızgın (Turki)
غاضب (Arab)
arrabbiato (Italy)
angry (English)

(translation credit to Google translate...hehe)

(gambar googled)

Hari ni memang bengang bila...
Masuk kali ni dah banyak kali saya kena buat keje portfolio orang lain..sedangkan kerja2 saya banyaaakk sangat lagi nak kena selesaikan.
Kena buat kerja orang satu hal...kena pergi mesyuarat pulak jauh kat seremban...3 hari pulak tu.

Saya paling benci mesyuarat.....tak suka...tak suka dan tak suka sebab...
Saya tak faham kenapa mesyuarat kena buat jauh2...ofis kat selangor, mesyuarat kat seremban.
Saya dah tahu sangat kalau lepas mesyuarat kadang2 takde pun kata putus utk sesetengah perkara..
Saya tak suka bila kadang2 boss2 suka bergaduh masa mesyuarat
Ramai yang hipokrit, depan semua manis, belakang mengata
Saya tak suka dorang lebihkan  melawa masa mesyuarat....saling bertegur2 baju siapa yang lebih banyak manik...
Saya letih tengok perangai boss2 yang banyak agenda peribadi masa mesyuarat

Yang paling penting, saya tak suka tinggalkan anak2 saya di rumah dan saya pulak kena tidur hotel sorang2.
3 hari tu lama bagi saya!

Seriusslahhh...saya bosan dengan semua ni.
Saya bosan kerja yg sibuk dengan mesyuarat tapi habuk pun takde.


(gambar credit to ofilispeaks.com)

Satu lagi yang pelik. Boss tak boleh pegi meeting sorang2 sebab dorang tetap perlukan "cover girl" yang duduk situ hanya untuk diam dan menghabiskan masa teman boss semata-mata.

Subhanallah, apa nak jadi dengan dunia ni. 
Hilang kepentingan untuk berkhidmat demi agama, bangsa dan negara bila semuanya lebih sibukkan meeting daripada sibuk nak ambik tindakan.


(sumber gambar seperti yg tertera)

meeting-alternative to work.gif
(gambar googled)

Disebabkan bengang yang tak terluah...
harapkan luahan di blog ni je lah pun..
 saya pun ke kedai buku...
Konon2 nak memujuk hati sendiri.

Walaupun sedar yang rak buku di rumah dah tak muat2 dah, saya beli jugak sebuah buku.



Lebih baik saya baca buku daripada melayan kerenah2 manusia yang menyakitkan hati...huhu
Sorry untuk entry yang tak berapa nak positif ni ;(

4 comments:

  1. Tak apa Linda luah kat blog uji baca. Hehe...
    Semoga Linda terus tabah dalam kerjaya. Kalau uji pun baik layan buku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Uji sbb sudi baca dan faham linda..betul kan Uji, layan buku lagi bestt...nanti linda beli buku Uji ya...bagitau tajuk tau

      Delete
  2. sy jg selalu hadapi situasi yg sama...mesyuarat , mesyuarat dan mesyuarat....pening arr kalau kerja hakiki tak siap2., yes dlm meeting semua nk tunjuk lagak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann...meeting3...xleh nak fokus kt kerja hakiki..esp klu kita x perlu dtg pun tp boss heret jugak...bosan kan ;(

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...