nota iklan

Thursday, 31 October 2013

Hari ke-3 berBento ;)

Hari ni masuk hari ke-3 berBento...hehe setelah dapat semangat dari blog Sioca Kecil macam saya cerita kat SINI
Biasa2 je pun menunya tapi nak jugak tepek gambar ;)

Ni hari ni punya yg semalam2 tak ambik gambar lah pulak

 Hari ni abg nak ayam goreng je, adik nak ayam goreng + fish fillet + sayur, ibu punya mana2 yang lebih tu...
First day hari tu buat ikan sos teriyaki + telur goreng
2nd day buat telur sambal dan ayam goreng...
Esok? malam ni fikir...hehe

Sambil tu bakar roti dalam oven utk breakfast ;)

Kebetulan pulak dalam kereta tadi dengar topik pagi Ikim.fm tentang kebersihan makanan yang dibeli di luar esp bab 90% minyak yg digunakan utk menggoreng tu minyak recycle....insaf kejap..
Nampaknya sesibuk mana or penat macamana pun kena lah berBento selalu....penting utk kesihatan keluarga dan boleh jimat duit jugak...

Terima kasih Sioca Kecil dan friends Sioca Kecil sebab beri saya semangat berBento!

2 comments:

  1. tgk mommy lain semangat berbento, sy pun teringin nk buat time zharif dah boleh makan nnti.
    btw, salam kenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalan Sarah ;) Tulah walaupun kena bangun awal pagi tapi rasa happy....;))

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...